Ministrul Oprea vine în Gorj pentru Condescu

106

deschidereMinistrul Apărării, Gabriel Oprea, este aşteptat în Gorj de Ziua Minerului, misiunea şefulului executiv al UNPR în judeţ nefiind cea de punere pe funcţie la cârma organizaţiei judeţene a deputatului Dan Ilie Morega, parlamentarul având deja o funcţie la centrul partidului.

Oprea vine la Gorj pentru o nouă întâlnire cu preşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, Marin Condescu, cu care va discuta despre fotbal, mai precis despre refacerea vechii echipe a Universităţii Craiova. Asta deoarece Condescu, Oprea şi primarul Craiovei, Antonie Solomon, nou membru UNPR, au discutat deja la Bucureşti acest proiect, iar ministrul vrea discuţii şi în particular cu sindicalistul Condescu, la Gorj.

 

Refacerea Craiovei Maxima este principalul proiect acum al lui Gabriel Oprea care pare mai interesat nu de înlocuirea din funcţie a şefului UNPR Gorj, Marius Vlaicu, ci de ceva care îi va aduce electorat în două judeţe. Oprea plănuieşte astfel, alături de Antonie Solomon, primarul Craiovei, să reînfiinţeze echipa de suflet a oltenilor, pentru care are nevoie însă de bani. Are aportul lui Solomon, dar vrea şi sprijin de la Condescu, cu care s-a întâlnit deja la Bucureşti pentru a discuta acest lucru. Oprea ştie că Marin Condescu a găsit pârghiile financiare necesare să menţină Pandurii Târgu-Jiu.

Lobby pentru Morega

Oprea şi-a anunţat astfel vizita la Gorj în principal pentru asta, pentru o discuţie cu Marin Condescu şi a ales Ziua Minerului pentru această întrevedere. Paralel va clarifica şi situaţia în UNPR a lui Dan Ilie Morega, intrat de marţi seara în acest partid. Oprea nu îl va instala pe Morega la cârma UNPR, deoarece Morega nu a vrut asta, ci doar le va transmite celor de la UNPR Gorj să îl accepte cu braţele deschise pe Morega, despre care se ştie că poate aduce oameni valoroşi în organizaţie. În cadrul negocierilor din capitală lui Morega i s-au promis două lucruri importante, susţinere totală a UNPR pe Colegiul 1 la alegerile parlamentare şi un post de conducere la centru. Se vehiculează că Morega ar fi avut de ales între funcţia de secretar general al UNPR şi cea de vicepreşedinte al partidului deşi la un moment dat se vorbea despre acesta că va fi pus şef al Grupului Parlamentar al UNPR.

Primarul Rotaru, pierde Colegiul 1

Astfel cel care are cel mai mult de pierdut după venirea lui Morega în UNPR Gorj nu este Marius Vlaicu, care este deocamdată tolerat pentru funcţie, ci Marian Rotaru, primarul PSD de Leleşti. Asta deoarece, deşi pare incredibil, Rotaru a bătut deja palma cu liderul UNPR Gorj, Marius Vlaicu, pentru a trece în UNPR, cerând în schimb susţinere pentru Colegiul 1. Adică, Rotaru visează la Colegiul lui Morega, la Colegiu 1, şi l-a cerut deja celor de la UNPR Gorj. Mai mult, i s-a promis susţinere iar Rotaru a anunţat că va trece la UNPR Gorj, chiar la Leleşti, la începutul lunii trecute. Atunci Rotaru a luat cuvântul la şedinţa de constituire a organizaţiei UNPR Leleşti şi a anunţat audienţa că va trece la UNPR, lucru confirmat de martorii la acest eveniment. Venirea lui Morega în UNPR îl lasă pe Rotaru fără postul de deputat visat, acesta fiind în continuare, la cuţite cu liderii PSD, nu demult ameninţând că îi va părăsi pe social-democraţi.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here