Ministrul Cazanciuc, cu secretarul Teodorescu la bilanţul Tribunalului Gorj

235

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a fost vineri la Târgu-Jiu, însoţit de secretarul general adjunct, Radu Teodorescu. Vizita a fost legată de şedinţa de bilanţ pe 2014 a Tribunalul Gorj şi al instanţelor arondate. Cu această ocazie, Ministrul Justiţiei a anunţat, la Târgu-Jiu că, sediul Tribunalul Gorj va fi extins, un nou corp de clădire urmând să fie construit prin Programul naţional de investiţii în instanţe şi parchete demarat recent.

“Le-am mulţumit pentru activitatea depusă şi pentru că au reuşit ca actul de justiţie, mai ales că anul trecut au intrat în vigoare şi noile Coduri penale, să se desfăşoare fără sincope. Dincolo de infrastructura fizică a instanţei, avem nevoie de investiţii în infrastructura IT. Este un proiect pentru care încercăm să atragem şi finanţări europene astfel încât, să permitem accesul părţilor şi al avocaţilor la dosare în format electronic”, a declarat Cazanciuc, conform unui comunicat de presă, publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei. Potrivit ministrului, obţinerea unei astfel de finanţări, ar fi un mare pas înainte pentru sistemul de justiţie, care ar însemna şi scurtarea duratei procedurilor judiciare sau reducerea costurilor pentru contribuabili.
“Am discutat cu magistraţii şi despre uniformizarea practicii şi despre posibile soluţii legislative la această problemă, pentru că un sistem independent de justiţie trebuie să ofere şi o anumită predictibilitate justiţiabililor, aşa cum de altfel, au remarcat şi experţii europeni în ultimul Raport de ţară”, a mai declarat ministrul Justiţiei, după şedinţa de bilanţ.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here