Miniștrii Apărării din țările NATO discută apărarea colectivă

380

Miniștrii apărării din tarile membre NATO vor revizui măsurile de apărare colectivă , în urma crizei dintre Rusia și Ucraina și vor discuta despre pregătirile pentru Summit-ul NATO din Scotia a declarat marti Secretarul General al NATO , Anders Fogh Rasmussen, la începutul reuniunii ministeriale de doua zile. „Ne confruntăm cu un nou peisaj de securitate , din cauza agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei ” .” Am luat deja măsuri imediate. Într- un spectacol puternic de solidaritate , fiecare Aliat , de pe ambele maluri ale Atlanticului , contribuie la susținerea apărarii noastre colective , incluzand desfășurarea de nave , avioane și trupe . Asta inseamna într-adevăr, toti pentru unul și unul pentru toți ” , a adăugat domnul Fogh Rasmussen.

În prima sesiune de lucru, se vor revizui măsurile de consolidare a apărării colective , care au fost luate imediat după începerea crizei Rusia – Ucraina , si o privire la implicațiile pe termen lung ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei .

Secretarul General al NATO a declarat că criza Ucraina a arătat că gama de amenințări la adresa securității NATO este în creștere și din ce în ce mai imprevizibila . „Avem nevoie pentru a face un NATO creator, mai rapid și mai flexibil . Vom face acest lucru prin intermediul unui plan de pregătire de acțiune , pentru a vă asigura fortele noastre sunt chiar mai receptive , cu capabilitățile potrivite , bine-instruite și cu resursele potrivite . Acest lucru este deja în curs de desfășurare , dar criza il face mai urgent ” , a declarat domnul Fogh Rasmussen.

Cei 28 de Aliații vor discuta , de asemenea, stadiul pregătirilor pentru Summit-ul din Scotia, în ceea ce privește disponibilitatea , capabilități militare și investițiile de apărare.

Miniștrii vor organiza , de asemenea, o sesiune a Comisiei NATO – Ucraina pentru a discuta despre situația de securitate din Ucraina și prioritățile pentru cooperarea în domeniul apărării între NATO și Ucraina , în contextul crizei și în urma recentelor alegeri prezidențiale.

În a doua zi a reuniunii ministeriale , Comisia NATO – Georgia va examina stadiul actual al reformelor apărării din Georgia , și planuri pentru continuarea lucrărilor . Miniștrii apărării vor discuta , de asemenea, implicațiile regionale mai largi ale crizei dintre Rusia și Ucraina.

Reuniunea ministeriala se va încheia cu o întâlnire a natiunilor care contribuie cu trupe la ISAF și ministrul apărării afgan . Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate , Catherine Ashton și Reprezentantul Special al Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite pentru Afganistan , Jan Kubis au fost , de asemenea, invitate . Ei vor evalua situația de securitate actuala , progresul în tranziția de responsabilitate de securitate pentru forțele de securitate afgane și planificarea pentru noua misiune non-combat a NATO de a instrui , oferi consultanță și asistență forțelor afgane, după 2014 . Miniștrii vor revizui, de asemenea, tranziția politică dupa alegerile din 5 aprilie, incluzand o analiza a celui de-al doilea tur de scrutin din luna iunie , se mentioneaza in finalul comunicatului de presa postat marti, pe site-ul NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here