MeriDIAN liberal

307

dian-popescuÎn Gorj urmează o săptămână decisivă pentru Partidul Naţional Liberal. Angrenaţi în campania pentru a deveni preşedinte de partid, toţi cei patru candidaţi: Dian Dumitru Popescu, Radu Angheloiu, Dumitru Modrea şi Ion Navlea ar trebui să convingă jumătate plus unu din cei 335 de delegaţi, care sunt chemaţi să voteze succesorul lui Dan Ilie Morega în 4 septembrie anul curent.

În momentul de faţă, fiecare dintre cei patru aspiranţi susţine întâlniri electorale în cele mai imprevizibile locuri. Acolo ei sosesc însoţiţi de susţinătorii care consideră că au şanse să facă parte din viitoarea structură de conducere a partidului. Marţi, 24 august, la Azur, pe DN 67, la intrare în satul Pieptani, un complex comercial, amplasat lângă o benzinărie, Dian Dumitru Popescu s-a întâlnit cu 20 de delegaţi, care au avut ca obiectiv cunoaşterea programului lui Dian Dumitru Popescu. Acesta le-a înmânat tuturor un pliant explicit şi a ţinut să le precizeze că el nu va candida pentru nicio funcţie politică la alegerile locale din 2012, ceea ce înseamnă că ar rămâne în stand by o candidatură parlamentară.

Drăguşin, în echipa lui Dian Popescu

El a fost însoţit de Gheorghe Orzan şi Virgil Drăguşin, directorul economic al Direcţiei Agricole. Ei au criticat scrisoarea vicepreşedintelui Radu Angheloiu, prin care mai mulţi liberali sunt consideraţi trădători sau securişti. Cei prezenţi au remarcat faptul că din cei 14 primari şi 17 viceprimari numai o mică parte au relaţii bune cu vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean Gorj şi îl consideră pe acesta omul PSD-ului. Vorbitorii au susţinut că în 10 comune au pierdut alegerile în turul 2, dar că există posibilităţi ca în 2012 să poată fi dublat numărul aleşilor locali.

Dian Popescu îi atrage pe interlocutorii săi printr-o siguranţă afişată aproape ostentativ, însă foarte elegant. De altfel, din momentul în care el va fi ales ca preşedinte, mulţi socotesc că pentru alianţa PSD – PNL va sosi sfârşitul, deoarece Dian Popescu, ca şi mulţi alţi liberali, nu este mulţumit de ceea ce li se oferă prin protocolul de guvernare a judeţului.

Am intrat în posesia unui pliant a cărui analiză o vom face într-un viitor apropiat, în timp util pentru electoratul liberal, care are mandat să participe la alegerea preşedintelui organizaţiei de partid de la Gorj, cel care va trebui să conserve sau să sporească zestrea lăsată de Dan Ilie Morega.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here