Medicamente mai ieftine de la 1 iulie

296

Peste doar câteva zile se ieftinesc medicamentele. Ministrul Sănătăţii a confirmat informaţia şi a explicat că în prezent toate preţurile sunt afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că spitalele şi Casa de Asigurări sunt înştiinţate asupra schimbărilor, iar toată economia care se va face va rămâne tot în bugetul ministerului.

Medicamentele compensate se vor ieftini cu 20% de la 1 iulie, iar România va avea cele mai mici preţuri din Europa, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Măsura fusese anunţată acum câteva zile, din Turcia, şi de premierul Victor Ponta, care a declarat că această ieftinire a fost “realizată cu mari eforturi de către Guvern”.
Bănicioiu a explicat că în prezent toate preţurile sunt afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că spitalele şi Casa de Asigurări sunt înştiinţate asupra schimbărilor iar toată economia care se va face va rămâne tot în bugetul ministerului. “De la 1 iulie, România trece practic la cel mai mic preţ european, aşa cum este normal, ţinând cont şi de prevederile şi reglementările ordinelor de ministru, aşa cum confirmă şi contextul socio-economic pe care România îl traversează. Preţurile aici nu pot fi similare celor din ţările cu alte PIB-uri mult mai puternice decât ţara noastră. Au fost purtate discuţii şi cu Comisia Europeană, cu partenerii internaţionali în totalitate — FMI, CE—, cu asociaţiile de producători, asociaţiile de distribuitori, cu lanţurile de farmacii, ca să asigurăm distribuţia şi să nu avem deficienţe în aprovizionare şi în accesul pacienţilor către medicamente”, a declarat ministrul.
În România, preţurile multor medicamente compensate au ajuns atât de mari pentru că Guvernul Ponta, în cârdăşie cu anumiţi producători de medicamente, nu a respectat legea în ultimii trei ani.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here