Mătuşa lui Traian Dădălău, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

145

Medicul Ileana Popescu, mătuşa lui Traian Dădălău, nepotul milionarului George Brăiloiu, a fost condamnată luni la un an de închisoare cu suspendare condiţionată în procesul în care părinţii tânărului decedat s-au constituit părţi civile. Mătuşa a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, după ce în urma unui accident rutier a provocat decesul accidental al lui Traian Dădălău, avariind serios automobilul în care se afla cu nepotul său.

În dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Lugoj din 18 ianuarie 2013, instanţa s-a pronunţat rapid, decizând de la al doilea termen care a avut loc pe 2 aprilie că Ileana Popescu, medic în Timişoara, se face vinovată de decesul nepotului său Traian Dădălău. Mătuşa inculpată ajunge astfel să fie condamnată pentru ucidere din culpă la un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Mătuşa nu execută pedeapsa decât dacă, în cursul termenului de încercare, ar mai săvârşi, din nou, o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Fiul artistului fotograf Traian Dădălău a decedat anul trecut în urma accidentului provocat de mătuşa sa şi nu împlinise 18 ani. În timpul procesului acesta şi-a recunoscut vina iar acum poate contesta sentinţa deşi se crede că nu va face asta deoarece nu i s-au cerut niciun fel de daune de la părinţii adolescentului.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here