Matulevicius a revenit la Târgu Jiu

318

Atacantul lituanian Deyvidas Matulevicius se antrenează din nou alături de Pandurii, asta după ce a mai petrecut o perioadă alături de colegii săi, în Antalya, în cantonamentul din această iarnă.

Deyvidas Matulevicius este omul după care, acum, antrenorul Cristi Pustai plânge cel mai mult. E drept, poate cea mai mare lipsă din jocul pandurilor este cea a lui Eric, dar brazilianul este un capitol închis, despre care tehnicianul nu mai vorbește, pe care Pustai nu-l mai ia în calcul. În ceea ce-l privește pe lituanian, Pustai speră să-l poată avea din nou la dispoziție cât mai curând. Matulevicius s-a accidentat în toamnă, a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi. A fost vorba de menisc, dar și ligamentele au avut ceva probleme, așa că perioada sa de refacere s-a prelungit, iar Pandurii a suferit destul de mult în timp ce Matulevicius a lipsit de la Târgu Jiu.

A trecut cu bine testele
Perioada de refacere, Matulevicius a petrecut-o fie în străinătate, fie la București, conducerea Pandurilor dorindu-și ca jucătorul să revină la Târgu Jiu în cea mai bună formă, gata pentru durele dueluri din finalul acestei ediții a Ligii 1. „Este un atacant care ne-ar fi ajutat mult. Mare păcat de accidentarea suferită. Era un vârf pe val în acel moment în care s-a accidentat, era om de bază în echipă şi cred că ne-ar fi ajutat mult în continuare. El a făcut perioada de recuperare, se pare că i-a mers bine, aşa că a revenit la Târgu-Jiu. Am discutat cu el, ştiu că ultimele teste i-au ieşit bine, aşa că nu poate decât să ne bucure revenirea lui. Îl aşteptăm pe teren, estimez că peste 5-6 etape va fi apt de joc”, a declarat președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu. Chiar dacă testele făcute sunt încurajatoare, Matulevicius va avea nevoie de o perioadă în care să se readapteze la tot ceea ce reprezintă jocul de fotbal propriu-zis, dar și de jocul Pandurilor, acesta suferind și el suficient de multe modificări în absența sa: „O perioadă atât de lungă petrecută pe marginea terenului necesită şi o perioadă de reacomodare. Dar, ştiindu-l pe Deividas sunt sigur că va reintra cu forţe proaspete şi va fi acelaşi dinainte”, a mai spus Pîrvulescu.

Era marfă de export
Înainte de accidentare, Deyvidas Matulevicius trecea prin cea mai bună perioadă a carierei sale, cu meciuri bune făcute pentru echipa gorjeană în competiția internă, dar și în Europa League, prestații încununate pentru atacant și cu selecții la echipa națională. În mod firesc, atunci când toate merg bine, și atunci când Matulevicius s-a accidentat, la Pandurii mergeau lucrurile strună din punct de vedere sportiv, apar și ofertele de transfer, iar unele dintre ele păreau cel puțin interesante. „Matulevicius, prin prestațiile sale, a atras atenţia”, mărturisește Eugen Pîrvulescu. Interesant este fatul că pentru jucător au fost oferte chiar și atunci când el era accidentat: „A existat un interes şi în pauza de iarnă, însă nu l-am cedat. Noi avem mare încredere în el, sunt sigur că dacă va fi sănătos o să joace la fel de bine, o să reintre în circuitul naţionalei Lituaniei şi astfel o să-i crească cota”, a mai spus președintele executiv al grupării târgujiene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here