Măruţă pregăteşte campania de replantare a nucilor la Suseni

120

Ion Măruţă, preşedintele Obştii Valea Susenilor este pregătit să replanteze nucii care au fost tăiaţi de o mână criminală, în primăvara acestui an, la intrare pe Valea Susenilor. Măruţă speră să i se alăture mulţi oameni iubitori de natură şi spune că, deocamdată, are promisiunea de participare a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu.

Preşedintele Obştii Valea Susenilor a fost dezamăgit de finalul anchetei demarate în urma sesizării depuse de acesta în luna mai, atunci când nucii de la intrarea în Valea Susenilor au fost tăiaţi. Totuşi, Ion Măruţă nu renunţă la ideea de a avea o plantaţie de nuci aşa cum şi-a dorit, motiv pentru care se pregăteşte replantarea pomilor. “Aştept alături de mine oameni iubitori de natură, oameni care să se implice în replantarea nucilor. Avem promis sprijinul autorităţilor judeţene în persoana domnului Ciprian Florescu, dar sperăm că ne vom putea bucura de o participare numeroasă”, a precizat Ion Măruţă, preşedintele Obştii Valea Susenilor.

Remember!
În noaptea de 19 spre 20 mai, poieniţa cu nuci situată la intrare pe Valea Susenilor a devenit ţinta unei mâini criminale. Zeci de nuci tineri, plantaţi în primăvara acestui an, au fost tăiaţi de la rădăcină. Autorul a fost şi este încă necunoscut. Cel care a depistat „crima” a fost şi cel care plantase nucii: preşedintele Obştii Valea Susenilor. Durerea sa a fost nemărginită, motiv pentru care a apelat de îndată la oamenii legii. Deşi poliţiştii au fost extrem de prompţi la momentul sesizării, în final, autorul faptei nu a fost identificat. În următoarea perioadă, va demara campania “Fii Om! Plantează un pom”, prin care se urmăreşte replantarea nucilor tăiaţi ilegal. “O parte din ei au lăstărit, mai mult de jumătate, restul îi vom replanta în cadrul campaniei “Fii om, plantează un pom!””, confirmă preşedintele Obştii Valea Susenilor.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here