Martorii în procesul lui Surupăceanu, citaţi cu mandat de aducere

144

IMG_8979Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au amânat, ieri, pentru luna aprilie, procesul deputatului Mugurel Surupăceanu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie privind Complexul Energetic Turceni. Instanţa a constatat că doi dintre martorii ce trebuiau audiaţi în dosar nu s-au prezentat la proces şi a decis citarea cu mandat de aducere a acestora pentru data de 13 aprilie.

ÎCCJ a încuviinţat, pe 2 februarie, administrarea probelor cu martori şi a dispus citarea, pentru 9 martie, a lui Mugurel Surupăceanu şi a altor doi inculpaţi din dosar, precum şi audierea mai multor martori.

Deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pe 25 mai 2009, alături de mai mulţi foşti directori de la Complexul Energetic Turceni, în legătură cu achiziţionarea, cu încălcarea prevederilor legale şi la un preţ supraevaluat, a unui utilaj nefolositor şi uzat. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Dumitru Cristea, fost director general al complexului energetic Turceni, Silvică Boiangiu, director Direcţia investiţii, şi Ioan Viorel Vasile, fost director Direcţia comercială, în cadrul aceleiaşi instituţii, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here