Martori aduși cu mandat la procesul fiului unui fost comisar al Gărzii Financiare: Este acuzat că a lovit doi polițiști cu mașina

256

Martorii din dosarul lui Gheorghe Dorin Petcu vor fi aduși cu mandat la următorul termen, pentru a fi audiați la Judecătoria Târgu-Cărbunești. Magistratul de caz a anunțat că va trece la sancțiuni. Instanța a decis, joi, ca următoarea înfățișare să aibă loc pe 9 februarie. ”Pune în vedere apărătorilor persoanelor vătămate să indice numele, prenumele şi adresele martorilor sub sancţiunea decăderii din probă. Respinge cererea privind decăderea persoanelor vătămate din proba testimonială. Se citează martori cu mandate de aducere sub sancţiunea aplicării amenzii judiciare. Se emite adresă pentru cazierul inculpatului”, au stabilit judecătorii. Tânărul de 27 de ani, care a petrecut și o noapte în arest, în luna mai, după ce a fost acuzat că ar fi lovit cu mașina de lux doi polițiști, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru ultraj. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Târgu-Cărbunești. Totul ar fi pornit după ce cei doi oameni ai legii îl amendaseră pentru că nu purta centura de siguranță, iar în momentul în care i-au cerut să semneze procesul verbal a pornit autoturismul și a demarat în trombă, lovind echipajul. Ulterior, șoferul care este fiul fostului comisar al Gărzii Financiare, Gheorghe Petcu, ar fi părăsit locul faptei, iar după câteva ore, acesta a fost identificat pe raza orașului Țicleni. ”În dimineaţa zilei de 21 mai, în jurul orei 07.00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linia supravegherii şi controlului rutier, la intersecţia DN 67 cu DN 67 B Scoarţa, agenţii de poliţie, din cadrul IPJ Gorj, la Secţia 6 Poliţie Rurală Tg.-Cărbuneşti, au procedat la oprirea autoturismului condus de către inculpatul Petcu Gheorghe Dorin şi, întrucât acesta nu purta centură de siguranţă, a fost sancţionat contravenţional. Inculpatul a refuzat semnarea procesului-verbal de contravenţie şi, deşi agenţii de poliţie i-au solicitat să nu pornească autoturismul, acesta a pornit în viteză, acroşând cu partea dreaptă a autoturismului pe unul dintre poliţişti şi cu partea dreaptă faţă a autoturismului pe celălalt poliţist, care a căzut pe carosabil cu capul perpendicular pe axul drumului”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Polițiștii au nevoie de ” 7-8 zile de îngrijiri medicale”
Oamenii legii s-au prezentat la spital, însă nu a fost nevoie de internare. ”În urma impactului, cei doi agenţi de poliţie au suferit leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale şi nu le-a fost pusă în primejdie viaţa, astfel cum rezultă din concluziile preliminare întocmite de medicul legist. Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârşirea de infracţiuni”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în timpul cercetărilor. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, însă procurorii au dispus declinarea cauzei la Parchetul Județean.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here