Marele Premiu al Festivalului „De Ispas la Năsăud” a ajuns la Târgu-Jiu

107

luiza ciudin premiuLuiza Ciudin, elevă a Şcolii Populare de Artă (SPA) din Târgu-Jiu este câştigătoarea Marelui Premiu al Festivalului – concurs „De Ispas la Năsăud”. Alţi doi elevi ai SPA au urcat pe podiumul acestui concurs, însă la o secţiune diferită.

Deşi are doar 10 anişori, micuţa Luiza Ciudin se poate mândri cu un palmares impresionant, ea fiind câştigătoarea mai multor concursuri de folclor din diferite zone ale ţării, dar şi de peste hotare. La cel mai recent concurs la care a participat a reuşit să impresioneze atât publicul, cât şi juriul, câştigând marele premiu. „Luiza Ciudin este câştigătoarea Marelui Premiu al Festivalului – concurs naţional „De Ispas la Năsăud”. Aceasta este încă o garanţie că folclorul şi cântecul popular sunt pe mâini bune. Festivalul „De Ispas la Năsăud” este de talie naţională şi de tradiţie, iar Luiza a obţinut cel mai important premiu, la categoria 7-15 ani, ea având numai 10 anişori”, declara Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Doina „A-nflorit salcâmu-n coastă” a impresionat juriul

Festivalul – concurs „De Ispas la Năsăud” s-a desfăşurat în perioada 30 mai-2 iunie 2011, la Năsăud. Zeci de copii, din toate zonele folclorice ale ţării au urcat pe scena concursului, unde au interpretat câte o doină sau o baladă. Luiza Ciudin a interpretat doina „A-nflorit salcâmu-n coastă”, care s-a dovedit a fi un succes, aducându-i tinerei şi talentatei interprete marele premiu. „Dumnezeu a vrut ca eu să iau Marele Premiu. Am vrut de la început să-i impresionez pe spectatori şi pe juriu şi am reuşit cu doina „A-nflorit salcâmu-n coastă”, care a ajuns la inimile lor”, a spus Luiza Ciudin. Talentul Luizei vorbeşte de la sine, dar şi cei cinci ani de repetiţii la Şcoala Populară de Artă îşi spun cuvântul, tânăra căpătând atitudinea unui artist adevărat, care ştie cum să-şi promoveze munca şi vocaţia.

Profesoara Camelia Argint: „am avut mari emoţii”

Pe tânăra interpretă Luiza Ciudin o pregăteşte profesoara Camelia Argint, cea care i-a fost alături şi la festivalul de la Năsăud. Aceasta mărturiseşte că a avut emoţii la concursul „De Ispas la Năsăud”, pentru că la repetiţii a avut ocazia să vadă concurenţi bine pregătiţi şi mai mari decât Luiza. „Am avut mari emoţii, pentru că am văzut la repetiţii copii mai mari decât Luiza şi foarte talentaţi, care au concurat la aceeaşi categorie, 7-15 ani. Luiza a câştigat inimile celor din juriu, dar şi pe ale publicului şi a luat Marele Premiu”, a mărturisit Camelia Argint, profesoara Luizei Ciudin. Categoria 7-15 ani a fost catalogată de către reprezentanţii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu drept una „de criză”, din cauza crizei procedându-se astfel pentru a nu exista mai multe categorii în concurs, ceea ce ar fi însemnat şi mai multe premii.

Încă două premii câştigate de gorjeni

Premiul special al juriului şi menţiunea au fost câştigate de alţi doi elevi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, Marian Medregoniu (15 ani) şi Carmen Elena Duică (14 ani). Ambii au concurat la categoria „Tineri interpreţi”. „Marian Medregoniu a câştigat singurul premiu special al juriului, iar Carmen Elena Duică singura menţiune din concurs”, confirmă Camelia Argint. Elevii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu reprezintă cu mândrie judeţul nostru la toate concursurile la care participă şi aproape de fiecare dată se întorc cu cele mai importante premii. Talentul tinerilor, îmbinat cu truda profesorilor şi cu orele de repetiţii la Şcoala Populară de Artă reprezintă reţeta sigură către succes.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here