Manţog trage sforile să devină şef la Patromin

121

mantogLa Complexul Energetic Turceni, lui Ionel Manţog îi expiră astăzi concediul de odihnă. El a solicitat, imediat ce a fost demis din funcţia de director economic, o perioadă de repaus, termen care expiră astăzi. În acelaşi timp, sunt voci care susţin că Manţog umblă pe la Bucureşti pentru a obţine locul lui Gavril Baican de la Patromin.

Ionel Manţog nu se poate mulţumi cu puţin. Poziţia de consilier al directorului general de la Turceni i se pare umilitoare. A acceptat-o doar pentru o perioadă de tranzit, până când îşi va aranja apele la Bucureşti. De aceea a şi solicitat, imediat după demiterea sa din funcţia de director economic, concediul de odihnă.

Conform conducerii Complexului Energetic Turceni, Manţog ar trebui să se întoarcă la serviciu, astăzi, urmând să-şi intre în “pâine”, preluându-şi astfel prerogativele de consilier al lui Octavian Graure, directorul general al companiei. Cu siguranţă termenul va fi prelungit, fie prin o continuare a concediului de odihnă sau obţinerea unui concediu de boală. N-ar fi, însă, prima dată când Manţog ar apela la concediile medicale pentru a nu servi o activitate care nu-i convine. Se spune că în acest repaus, Manţog ar fi făcut potecă la Bucureşti pentru obţinerea unei poziţii cu influenţă.

Greblă: “Nu cred că Baican va fi înlocuit”

Sunt voci care afirmă că Manţog vizează locul ocupat în prezent de Gavril Baican, acela de şef al Asociaţiei Patronală Minieră din România, al cunoscutului Patromin. Postul fusese ocupat de actualul senator PSD, Toni Greblă, până în 2009 când acesta şi-a dat demisia, lăsându-l la cârma instituţiei pe Baican. “E posibil ca Manţog să-şi dorească un astfel de post. Nu ştiu ce să spun, însă nu cred că domnul Baican va fi înlocuit, n-ar avea de ce. În plus, ca să obţină acest post trebuie să fie ales, să-şi dea acordul toate companiile care fac parte din această asociaţie. În afara complexurilor, SNLO, mai sunt şi altele. Fără acordul acestor companii, activitatea Patromin va fi blocată, pentru că trăieşte din cotizaţiile de la companii”, a explicat senatorul Toni Greblă.

Discuţii dure între Graure şi Manţog

Mai mult decât atât, un cuvânt important la o astfel de numire are şi Marin Condescu. În ultima vreme, relaţiile dintre Manţog şi Condescu s-au răcit, motiv pentru care sindicalistul ar putea să nu fie de acord. Dacă lui Manţog îi mai trebuie şi avizele şefilor de companie, cel de la Turceni este clar că nu-l va obţine. În urmă cu două săptămâni, între directorul general al Complexului, Octavian Graure şi Ionel Manţog s-a iscat un scandal pe care l-a auzit tot complexul. Cei care s-au aflat în unitate în acel moment, povestesc că între cei doi au existat discuţii dure, reproşuri şi chiar ameninţări. Au fost la un pas de a se lua la bătaie. Despre tot acest scandal, directorul general Octavian Graure nu vrea să spună nimic: “Nu comentez o astfel de informaţie”, a spus Graure.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here