Manţog îl obligă pe Ciurel să-i cumpere vila penală din Primăverii

546

Printr-un proces deschis de către deţinutul Ionel Manţog, de la Penitenciarul Târgu-Jiu, Complexului Energetic Oltenia, disjuns, în urmă cu câteva zile, de Tribunalul Mehedinţi, acesta cere structurii conduse de Laurenţiu Ciurel să-i achite, sub formă de pretenţii, aproape 4 miliarde de lei vechi. De fapt suma cerută de Manţog CEO-ului este exact suma stabilită de magistraţii Înaltei Cuţi de Casaţie şi Justiţie, în condamnarea acestuia, drept prejudiciu creat Complexului Energetic Oltenia prin construirea vilei din Primăverii, nerecepţionată de reclamant. Prin acest demers în instanţă, Manţog încearcă să forţeze mâna lui Ciurel de a-i lua înapoi pentru suma în cauză vila din Primăverii pentru care a ajuns acum după gratii. În acest sens, deja Manţog a adresat CEO-ului o ofertă scrisă, anul trecut, rămasă fără răspuns din partea lui Ciurel.

În condamnarea lui Manţog, în dosarul ,,strămutaţilor de lux”, instanţa din capitală a stabilit că actualul deţinut, trecut la regim deschis, trebuie să restituie CEO-ului, deoarece fostul SNLO i-a construit ilegal vila din cartierul Primăverii, suma de 387.526,5 lei, adică aproape 4 miliarde de lei vechi. Permanent Manţog a susţinut că nu poate restitui banii necesari deoarece el nu a luat în stăpânire vila pentru care face acum puşcărie. În vara anului trecut, Manţog, care încerca astfel să scape şi de prejudiciu şi totodată să-şi diminueze pedeapsa de 5 ani de închisoare, a adresat din Penitenciar o adresă conducerii CEO prin care îşi arăta disponibilitatea de a restitui vila din Primăverii unităţii de stat, exact pentru suma stabilită drept prejudiciu. Juriştii CEO au refuzat oferta, ştiindu-se faptul că dacă Manţog nu va achita banii, oricum locuinţa va ajunge înapoi la CEO. Manţog nu s-a mulţumit însă cu acest refuz şi a dat CEO-ul în judecată.

Schimbul, ascuns în spatele cererii de informaţii
Procesul a fost iniţial unul determinat de refuzul conducerii CEO de a-i oferi deţinutului informaţii de interes public. Procesul a fost strămutat de la Gorj la Tribunalul Mehedinţi, instanţă care stabileşte la termenul din 4 iunie 2014 următoarele: ,,disjunge petitul având ca obiect pretenţii – suma de 378.526,5 lei,cu termen de judecată la 03 septembrie 2014, pentru când vor fi conceptate şi citate părţile. Acordă termen de judecată la 03 septembrie 2014, în dosar nr.40/95/2014, pentru când vor fi comunicate înscrisurile depuse de pârâtă către reclamant”. Noul dosar disjuns este pornit drept unul pe pretenţii, care se derulează la aceeaşi instanţă.

Manţog se războieşte şi cu Călinoiu
Ionel Manţog nu are numai o problemă cu Laurenţiu Ciurel şi cu CEO, ci şi cu Ion Călinoiu, acesta fiind bănuit că se află în spatele refuzului Niculinei Mocioi de a face o alianţă cu PSD-ul. Nici Dan Vâlceanu, şeful PDL Gorj, nu este străin de jocul lui Manţog, democrat-liberalul fiind, la rândul său, discipolul fostului lider portocaliu. Ion Călinoiu susţine, de altfel, că ştie că la mijlocul scandalului cu majoritatea se află şi voinţa lui Manţog, manifestată prin apropiaţii săi. ,,Negociez cu Manţog, credeţi că eu nu ştiu..”, a declarat, marţi, Ion Călinoiu, care cunoaşte că din Penitenciarul Târgu-Jiu, sub protecţia directorului Ion Popescu, Manţog îşi exercită influenţa politică asupra PDL şi PPDD.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here