Manifestul lui Tudor – 10 puncte pentru Gorj şi pentru România

334

Candidatul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) Gorj la Camera Deputaţilor pentru alegerile din 11 decembrie, Cristian Tudor, a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, manifestul său pentru salvarea ţării.

Cristi Tudor a tras, ieri, linie după prima jumătate a campaniei electorale destinate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie. Acesta a subliniat că partidul său nu va face presiuni pe alegători şi nu va recurge la acte ilegale: “Ne exprimăm dezamăgirea faţă de cum înţeleg unii să facă o campanie electorală în judeţul Gorj. Suntem în 2016 şi, din păcate, unele partide se comportă ca în 1990, adică ruperea de afişe, injurii adresate candidaţilor, presiuni pe alegători, încercări de a considera oamenii ca pachete de voturi, presiuni pe oamenii din secţiile de votare, manipulări ordinare prin lansare de zvonuri false care nu fac cinste judeţului Gorj. Facem un apel la civilizaţie şi la respect pentru valorile şi ideile fiecăruia. UDMR Gorj nu va rupe afişe, nu va face presiuni pe oameni, nu va trata alegătorii ca pe nişte voturi ce se plimbă pe stradă. Nu vreau să bag zâzanie în alte partide şi nu voi face niciodată presiune pe oamenii lor. (…) Voi acţiona foarte clar pentru stoparea traseismului politic. Este cel mai josnic lucru care se poate face. Pentru mine cuvântul dat este foarte important. Nu voi pleca din UDMR Gorj pentru nici un alt partid sau formaţiune politică. Reprezint acel UDMR care vrea bunăstarea familiilor, m-am regăsit împreună cu dumnealor în mesajul Respect pentru comunitate, lucru care mă caracterizează. Niciodată n-am făcut altceva decât să-mi ajut comunitatea câştigând doar o stare sufletească de bine. Rog alegătorii să treacă dincolo de prejudecăţi, dincolo de partide, să se uite în ochii candidaţilor care au curajul să se uite în ochii lor, care nu vin să le ceară votul cu capul plecat. Acel om care nu are curajul să te privească în ochi, să ştii că te minte”.

Manifest cu 10 puncte
Tot în conferinţa de joi, candidatul UDMR Gorj la Camera Deputaţilor a lansat “Manifestul lui Tudor! România, Extremă Urgenţă”. “Acest manifest cuprinde problemele clare pe care eu le-am identificat şi doresc să le şi rezolv atât cât voi putea cu sprijinul celorlalţi parlamentari de Gorj care vor fi aleşi pe 11 decembrie cărora le cer de pe acum să mergem împreună în Parlament, să facem bine pentru Gorj. Dacă 11 parlamentari fac o presiune legală pe un ministru, acel ministru va accepta toate proiectele”, a precizat Cristi Tudor.
“Manifestul lui Tudor! România, extremă Urgenţă!” cuprinde 10 puncte cheie: “Mai multă putere cetăţenilor în raport cu aleşii lor”; “Statul să fie partener pentru cetăţean. Nu Şef! Nu Jandarm!”; “Toţi cetăţenii sunt la fel de importanţi!”; “Creşterea economică trebuie să se vadă în buzunarele oamenilor”; “Pensiile sunt drepturi băneşti. Ele nu trebuie impozitate”; “Nici un an de întârziere! 6% din PIB investiţii anuale în dezvoltare economică”; “Banii pentru educaţie, sănătate, cultură şi lupta împotriva sărăciei să fie investiţii inteligente, nu cheltuieli publice!”; “Facturile la toate utilităţile şi serviciile să fie descărcate de costuri suplimentare”; “Creşterea natalităţii să fie parte a strategiei de securitate naţională”; “Tinerii şi copiii acestei ţări merită toţi o şansă corectă pentru un start sănătos în viaţă!”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here