Mandat de arestare preventivă pentru americanul Dolson

162

accident plopsoru (1)După mai multe ore de audieri, o instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu a emis în cursul nopţii de miercuri spre joi un mandat de arestare preventivă pe numele lui Alex Dolson, cetăţeanul american de origine română, implicat miercuri într-un accident soldat cu doi morţi la Plopşoru.

Bărbatul de 59 de ani, domiciliat în Phonix, Arizona, după ce a renunţat la cetăţenia română încă dinainte de 1989, a fost prezentat de poliţişti şi procurori direct la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare preventivă, fără a mai fi reţinut. Judecătorul de caz a decis ca Dolson să fie arestat preventiv pentru 20 de zile, cu punerea în practică imediată a mandatului. Dolson a precizat după pronunţarea sentinţei, că se consideră în continuare nevinovat, el spunând că nu se afla la volanul maşinii de teren implicate în accident.

americanCetăţeanul american născut în Gorj şi emigrat în Statele Unite în 1982, se afla miercuri dimineaţa în maşina sa de teren de 4700 cmc alături de alţi cinci prieteni, cu care fusese la băut la un restaurant din apropierea locului accidentului. După producerea accidentului, persoanele din maşină au fugit, mai puţin şoferul şi un tânăr ce a fost uşor rănit, fugarii fiind identificaţi ulterior de către poliţişti pentru a fi audiaţi de către procurorul de caz. Pasagerii din maşină au declarat pe parcursul audierilor că Dolson este şoferul ce se afla la volan în momentul producerii accidentului, martorii menţionând că bărbatul a consumat şi el mai multe sticle de bere, împreună cu ei, înainte de a conduce autoturismul.

Ales Dolson a refuzat pe parcursul zilei să sufle în fiolă sau să îi fie recoltate probe de sânge, procurorii acuzându-l de ucidere din culpă, dar şi de sustragere de la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Dolson a atacat cu recurs decizia de emitere a mandatului de arestare preventivă, recursul urmând să fie judecat de o instanţă a Tribunalului Gorj.

Gelu IONESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here