Lucrările la Casa Iris, finalizate în două săptămâni

286

La mijlocul lunii trecute, administraţia de la Târgu-Jiu a dat startul unor lucrări de renovare la Centrul Social de urgenţă Casa Iris. Potrivit autorităţilor municipale, în maxim două săptămâni acestea vor fi finalizate.

Recompartimentarea interioară a Casei Iris a fost aprobată în toamna anului trecut, deoarece construcţia nu îndeplineşte cerinţele legale pentru obţinerea autorizaţiei ISU de funcţionare, fiind necesare modificări interioare şi montarea unui sistem de detecţie şi avertizare de incendii. “Investiţia constă în recompartimentări interioare din ghips carton rezistent la incendiu, realizare de pardoseli antiderapante, refacere hidroizolaţie şi montare sistem de detecţie şi avertizare incendiu automatizat”, se arată în referatul întocmit de specialiştii Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Întreaga investiţie are costuri estimate în cuantum de 74.328,50 de lei. Lucrările au debutat la mijlocul lunii ianuarie anul curent, urmând să se încheie în maxim două săptămâni. “Toate lucrările demarate acolo sunt în grafic. Se estimează că acestea vor fi finalizate în maxim două săptămâni”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Deşi vremea de afară nu mai este atât de geroasă precum era luna trecută, capacitatea Casei Iris este ocupată mai bine de jumătate. “La ora actuală, acum sunt cazaţi la Casa Iris 15 bărbaţi, cinci femei şi trei copii”, a precizat reprezentanta administraţiei publice locale. Casa Iris dispune de 32 de locuri, fiind un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu, inaugurat în anul 2009. În acest spaţiu, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse; există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete, precum şi o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here