Lovită şi ameninţată de propriul fiu. „Îmi dă foc la casă”

1372

O femeie din comuna Scoarţa a reuşit să obţină în instanţă un ordin de protecţie împotriva fiului său, după ce le-a povestit judecătorilor că acesta, pe fondul consumului de alcool, devine violent şi o agresează. Bărbatul se apără şi spune că sunt „simple invenţii” şi că, de fapt, mama sa doreşte să-l dea afară din casă pentru a putea vinde locuinţa. Instanţa a admis în parte cererea femeii.

După mai multe certuri şi scandaluri avute cu fiul său, o femeie din comuna gorjeană Scoarţa a apelat la instanţă pentru obţinerea unui ordin de protecţie. A cerut ca bărbatul să fie evacuat din casă, precizând că a fost lovită în mai multe rânduri. Pe fondul acestor supărări, spune femeia, soţul i s-ar fi îmbolnăvit, aceasta depunând la dosar mai multe documente medicale.
În schimb, fiul susţine că afirmaţiile mamei sunt „simple invenţii” şi că problemele se iscă de la faptul că aceasta este o fire conflictuală.

Plângere pentru ameninţare şi distrugere
Cei doi locuiesc în case separate, dar în aceeaşi curte. Ultimul scandal a pornit după ce bărbatul a refuzat să-şi mute maşina de lângă geamul camerei unde se odihneau părinţii săi. Femeia a povestit că fiul lor a început să-i înjure şi să-i ameninţe că le dă foc la casă, motiv pentru care a cerut ajutorul poliţiei din Târgu-Cărbuneşti, formulând plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere.
Agenţii de poliţie veniţi la faţa locului au emis un ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de cinci zile, obligându-l pe bărbat să păstreze o distanţă minimă de 200 de metri faţă de părinţii săi şi să părăsească temporar locuinţa. Documentaţia a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, care a confirmat ordinul de protecţie provizoriu şi a înaintat judecătoriei dosarul împreună cu o cerere de emitere a ordinului de protecţie în numele reclamantei, solicitându-se menţinerea aceloraşi măsuri.

Interdicţii impuse de instanţă
La instanţă, fiul a precizat că mama sa are un comportament provocator, motiv pentru care izbucnesc deseori certuri între cei doi. Cu privire la evacuarea bărbatului din imobilul în care locuieşte împreună cu soţia şi fiul său, instanţa a decis că în cauză nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a se dispune această măsură. „Cu excepţia sesizării reclamantei, singura declaraţie de martor în cauză este cea a tatălui pârâtului, soţul reclamantei, fiind posibil ca declaraţia acestuia să fie subiectivă, tocmai datorită gradului de rudenie dintre părţi. În aceste împrejurări, o evacuare a pârâtului din locuinţă nu este proporţională practic cu gradul de pericol social al acestuia”, au decis judecătorii.
Ca atare, instanţa a dispus instituirea ordinului de protecţie pentru o perioadă de 2 luni, cu următoarele obligaţii şi interdicţii: interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau orice alt mod cu reclamanta, păstrarea unei distanţe minime de 10 metri faţă de reclamantă şi de locuinţa acesteia, cu excepţia situaţiei când părţile sunt prezente la instanţa de judecată.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here