Loga şi Sanfira cântă la Piteşti în scop caritabil

716

În data de 12 septembrie, de la orele 19:30, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti va organiza un eveniment folcloric caritabil la care vor participa şi artişti ai Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului”. Spectacolul, intitulat “Împreună pentru Edi!”, va reuni numeroşi solişti de muzică populară pentru ajutorarea lui Eduard Nonu care la 23 de ani se luptă să trăiască, fiind diagnosticat cu o boală cruntă, cancer limfatic.
În ajutorul tânărului Edi, au sărit şi soliştii Valentin Sanfira, Claudia Torop şi Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, toţi patru membri ai Ansamblului “Doina Gorjului”. Aceştia vor urca pe scenă alături de artişti artişti îndrăgiţi din folclorul românesc, Rodica Mitran, Răzvan Măgureanu, Emilia Ghinescu, Daniela Cernea, Diana Călinescu, Marian Medregoniu şi Delia Barbu.
maria logaEduard Nonu a fost diagnosticat cu cancer limfatic în urmă cu trei ani şi jumătate. Cu mari eforturi, Edi a făcut un transplant de celule stem, însă, din păcate, nu a reuşit. Boala a revenit, iar acum tânărul are nevoie de un medicament care nu se găseşte în România, un medicament care îl poate ţine în viaţă pe Edi până când va putea găsi un donator de celule stem compatibil. Medicamentul se numeşte Adcetris sau Brentuximab-Vedotin şi este folosit ca înlocuitor al chimioterapiei pe care tânărul nu o mai suportă. Preţul tratamentului este foarte mare, cel puţin 15.000 euro, iar părinţii lui nu-şi permit acest cost, astfel că, datorită unui grup de sprijin, a fost decisă organizarea acestui spectacol folcloric. Intrarea la spectacol este pe bază de invitaţie, iar susţinerea minimă acceptată de spectatori este de 20 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here