Liberalii din Vâlcea fac gură pentru Transalpina

516

Liberalii vâlceni solicită Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) o explicaţie privitor la ce reprezintă pancarta cu ,,Drum în lucru” afişată la intrarea pe Transalpina şi solicită şi un punct de vedere cu privire la perioada de închidere a DN7A, Râmnicu Vâlcea – Petroşani.

,,Traficul în zona turistică a Vâlcii montane a scăzut cu 30% faţă de anii precedenţi. Proprietarii de pensiuni sunt deja mulţi aproape de a-şi închide afacerile. Situaţia incertă cu Transalpina distruge tot turismul din zonă. Ce înseamnă drum în lucru? Este voie să se circule, se dau amenzi, cine răspunde pentru eventuale dificultăţi, accidente. Turiştii nu vin pentru că nu ştiu care este starea drumului. Mai rău este că DN7A, drumul care duce spre Petroşani, a fost închis pe o perioadă, nu se ştie cât. Nu este niciun comunicat în acest sens. La munte iarna vine luna viitoare, aşa că se poate spune că turismul în această vară în Vâlcea a fost un dezastru. Să-i spunem că a fost o bătaie de joc, că au primat interesele pentru Valea Prahovei? De parcă nu am fi în aceeaşi ţară, şi dacă s-ar trăi bine la Vâlcea, s-ar trăi bine şi în restul ţării”, a declarat luni vicepreşedintele PNL Vâlcea, Bogdan Popescu.
DN67C, Transalpina, cunoscută drept şoseaua care urcă la cea mai înaltă altitudine de România a fost închisă la începutul verii pe porţiunea ei cea mai spectaculoasă Rânca – Obârşia Lotrului, potrivit unui comunicat al CNADNR.
Ulterior, în urma mai multor proteste ale hotelierilor din zonă, autorităţile judeţene au declarat că se poate circula pe această porţiune, dar în condiţiile unui drum în lucru, decizie care nu a mulţumit proprietarii de pensiuni, ei aşteptând finalizarea lucrărilor, oprite în anul 2013, la aproximativ 90% din execuţie, după ce compania ce se ocupa de acest drum a intrat în insolvenţă.
În urmă cu trei săptămâni, DN7A, care intersectează Transalpina la Obârşia Lotrului, a fost oficial închis, din cauza pericolului prăbuşirilor de pietre de pe versanţi cauzate de precipitaţiile abundente căzute în judeţul Vâlcea.
Zona turistică montană a judeţului Vâlcea s-a dezvoltat în ultimii zece ani în acest perimetru alpin, trasat de cele două drumuri naţionale Transalpina şi DN7A, cuprinzând staţiunile Voineasa, Vidra, Obârşia Lotrului şi Rânca (Gorj).
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here