Liber după ce a tocmit un bătăuş pentru fostul cumnat

285

Un scandal mai vechi existent între două familii din Motru putea să degenereze la sfârşitul săptămânii trecute şi să se ajungă până la crimă, dacă poliţiştii din localitate nu reuşeau să intervină la timp şi să ţină lucrurile sub control. Aceştia au descoperit la timp un plan care, dacă era dus la bun sfârşit, se lăsa cu mâini şi picioare rupte pentru un miner pe care un fost cumnat al său îl vrea mai mult mort decât viu din simplul motiv că sora acestuia l-a părăsit pentru un italian şi nu-l mai vrea pe el.

Ion Mihuţ e în conflict cu familia lui Adrian Munteanu de ani buni. În trecut bărbatul s-a iubit cu sora lui Adrian şi a reuşit să aibă chiar un băieţel cu aceasta. Relaţiile dintre ei nu au mers cum trebuie şi femeia a plecat în Italia, unde şi-a refăcut viaţa. Mihuţ nu s-a împăcat însă cu situaţia şi după certuri şi scandaluri cu familia femeii, acum a trecut şi la fapte. A căutat prin oraş un bătăuş cu care dorea să-i facă de hac lui Adrian, scandalul cu atentatul dejucat de la Constanţa punându-l însă pe gânduri pe bătăuşul tocmit cu 1000 de lei.
Bărbatul le-a mărturisit în cele din urmă anchetatorilor ce urma să se întâmple şi, astfel, minerul Adrian Munteanu a rămas cu oasele întregi. „Prin metode specifice am reuşit să prevenim o fapt gravă. Bărbatul care urma să-l ajute pe suspect şi să comită infracţiunile de violenţă a recunoscut ce urma să se întâmple şi a devenit martor protejat. În momentul în care cei doi doreau să îşi ducă planul la îndeplinire asupra lor poliţiştii au găsit două bare metalice, spray-uri paralizante, precum şi obiecte care să le acopere urmele, respectiv mănuşi şi cagule”, afirmă şeful Poliţiei Motru, comisarul şef Cornel Ionete.
Adrian Munteanu nu este la primul conflict pe care îl are cu Mihuţ. În trecut fostul său cumnat l-a mai snopit în bătaie şi a recurs şi la alte gesturi menite să-l „convingă” pe acesta să o împace pe sora sa cu el. Femeia nici nu vrea să audă de aşa ceva şi, ca urmare, pe unde se întâlnesc cei doi nu e pace. „Am 14 copci în cap pentru că el m-a mai bătut odată, dar mi-am revenit. Ne-a dat foc la apartamentul din Motru, ne-a incendiat casa de la ţară. Nu mai ştim cum să ne apărăm şi ce să facem, îmi ameninţă şi părinţii, pe motiv că noi trebuie să o aducem pe sora mea înapoi acasă pentru ca ei să stea din nou împreună, lucru pe care ea nu-l doreşte sub nicio formă”, a menţionat bărbatul.
Culmea este că Ion Mihuţ spune că nu este vinovat, lucru pe care l-au crezut şi judecătorii de la Motru, care au decis ca bărbatul să fie cercetat de poliţişti în stare de libertate. Bărbatul este acuzat de tentativă de vătămare corporală gravă şi instigare la comiterea acestei infracţiuni, având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu în următoarele 30 de zile.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here