Legiştii au dat verdictul: Eleva eminentă care s-a sinucis era băută

141

_MG_7710Raluca Drăguşin, eleva eminentă care s-a sinucis, în luna mai a acestui an, aruncându-se în râul Jiu având în spate un rucsac plin de pietre, consumase băuturi alcoolice înainte de a recurge la acest gest. Rezultatele toxicologice, înaintate Poliţiei, au arătat că fata prezenta o alcoolemie de 0,8 g/l în sânge, lucru pe care specialiştii îl numesc: la limita cu starea de ebrietate.

Raluca Drăguşin, tânăra care fusese admisă la Cambridge a dispărut de acasă în anul acesta în 18 mai, după ce a lăsat un bilet prietenelor sale, prin care anunţa că se sinucide. După aproape o săptămână corpul său a fost scos din apele râului Jiu. Tânăra avea legat la gât un rucsac în care erau pietre, care cântăreau în jur de zece kilograme, şi o sticlă cu alcool. Gestul ei a fost urmat apoi de alţi elevi, existând o adevărată panică în rândul părinţilor, la vremea respectivă.

Nu prezenta semne de violenţă

Imediat ce fata a dispărut, poliţia a început o anchetă, mai ales că şi rudele depuseseră plângere raluca-dragusinîn care solicitau cercetarea cauzei. Nu puteau să-şi explice cum, un copil care avea tot viitorul în faţă, se sinucide. De curând, ancheta a fost finalizată cu neînceperea urmăririi penale pentru fapta de omor. “Ancheta a fost făcută fără a avea un făptaş, noi am cercetat doar cazul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, Daniel Tică. La necropsie, fiind vorba despre o cercetare penală, medicii legişti au constată că pe corp fata nu avea nicio urmă de violenţă şi au prelevat probe toxicologice şi le-au înaintat Institutului Mina Minovici.

Avea alcool în sânge

Rezultatele arătau însă că aceasta prezenta alcool în sânge, într-o cantitate de 0,8 g/l. Evident, moartea tinerei a fost un act de suicid, neconturându-se fapta de omor. Despre cantitatea de alcool în sânge, medicul legist, Iulian Dascăl a explicat: “Este la limita cu starea de ebrietate, fiind vorba de un copil, care nu era obişnuit cu alcoolul. E o stare mai mult decât euforică, o stare care duce la tulburări de vorbire şi de echilibru”. Raluca Drăguşin, elevă în clasa a XII-a la profilul filologie-istorie de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, fusese admisă la cinci universităţi din Anglia. A ales Cambridge din Marea Britanie, unde urma să meargă cu două colege din Târgu-Jiu. Nu a mai ajuns să facă asta.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here