Legiferarea furtului, neagreată de UDMR!

213

foto predo 2Aş începe, firesc cu o declaraţie a liderului UDMR, Kelemen Hunor, în care acesta le bate obrazul colegilor din Coaliţie, fiind chiar ultimativ la adresa democraţilor/portocaliilor: „Aceste înţelegeri trebuie respectate.

Când înţelegerile nu sunt respectate, dispare majoritatea parlamentară!” Mă rog, pot fi acuzat că am pus căruţa înaintea cailor. Puţintică răbdare. Voi explica, pe îndelete, despre ce este vorba în succinta declaraţie. Ea se referă la promisiunea-înţelegerea dintre PDL şi UDMR, cam din primăvara trecută, pe când coabitarea partiduleţelor aflate la guvernare scârţia cumplit. Ca să-şi păstreze puterea, a se citi ciolanul, PDL-ul se angajase că până-n luna iunie se va adopta Legea Statutului Minorităţilor, fie în regim de dezbatere parlamentară sau prin asumarea răspunderii. Aşa cum s-au remarcat Guvernele Boc 1-6, ca fiind guvernele campioane la numărul mare de legi, inclusiv a Bugetului, asumate prin asumarea/asomarea (i)responsabilităţii cu care ne-au obişnuit. Spre disperarea poporenilor, dar şi a Opoziţiei! Aşa după cum ameninţă UDMR-ul, prin vocea autorizată a liderului lor, Kelemen Hunor, portocaliii nu evoluează la liber alese, ci la figuri impuse. După cum afirmam şi altădată, UDMR guvernează România de vreo 20 de ani şi, mai nou, FMI-ul şi Banca Mondială. Iar Kelemen Hunor nu este singurul lider al maghiarimii care le-o spune pe şleau portocaliilor. Cum că aşa nu mai merge! Dacă facem o paralelă, peste ani, celebrului gazetar Pamfil Şeicaru îi devenise ca o pecete zicala cu „Şantajul şi etajul!” Formulă pe care acesta o practica. În mai toate guvernările prezentă, UDMR-ului i se potriveşte la fel de bine o posibilă aserţiune de felul „Şantajul şi Legea!(favorabilă lor!). În cazul de faţă ar fi vorba de un şantaj direct: „Ori Statutul Minorităţilor, ori pierdeţi puterea!” Până aici, dar şi mai departe, am lucrat cu materialul clientului. Comentariile fiind deduse din logica udemeristă.

*

Se poate zice că UDMR face primul pas spre ieşirea din Frontul Portocaliu, fost pe la începuturi un Front Popular. Ce nu mai ascultă, se pare, nici de preşedintele Traian Băsescu. Liderul UDMR din Camera Deputaţilor, Mate Andras, a dat în vileag intenţia maghiarilor parlamentari de a nu fi de acord cu votul prin corespondenţă agreat de PDL. „Sută la sută nu vom vota Legea privind votul prin corespondenţă şi (legea) nu va trece pentru că nu are cum să treacă. Nu sunt voturi destule!” Aşa afirma deputatul Mate Andras – lider de grup al UDMR, care apoi, adresându-se mass-media, a continuat: „Eu vă pun o întrebare retoric: când s-a adoptat ultima dată o lege organică în care a fost Coaliţia prezentă sută la sută?” Maghiarii sunt tot mai vehemenţi contra votului prin corespondenţă şi apreciază că nu există pârghii suficiente spre a proba şi garanta corectitudinea acestui tip de scrutin drag portocaliilor. După cum se ştie, Teodor Baconschi – actual ministru de Externe şi fost ambasador la Paris(acolo, unde în 2009 s-a votat puternic proBăsescu, cam un vot la 15 secunde!) – este considerat un valoros expert în falsificarea buletinelor de vot ale Comunităţii române din Paris şi, în genere, din Franţa anului 2009! Motiv pentru care a şi fost recompensat de Zeus cu portofoliul de ministru la Externe, în dauna mult mai merituosului Bogdan Aurescu. E bine sau e rău, cum vreţi s-o luaţi, însuşi Teodor Baconschi promovează Legea votului prin corespondenţă. În speranţa că, odată adoptată, PDL şi Mişcarea Populară(încă neînscrisă la tribunal, ci doar la OSIM!) ar frauda alegerile parlamentare din 2012. Iar viitorul creştin-democrat Teodor Baconschi(a şi înregistrat o fundaţie creştin-democrată, cu susţinerea germană în acest sens!) s-ar putea vedea beneficiarul alegerilor prezidenţiale din 2014! Cum ar veni, UDMR nu agreează legiferarea furtului! Mai explicit, Liderul de grup udemerist Mate Andras a comentat destul de spiritual: „De unde să ştiu eu cum votează soţul şi soţia? Se ştie că într-adevăr acea persoană votează sau altcineva?(…) Şi până controlez cine a votat şi câte persoane, vom avea câteva mii de voturi în plus şi nu ştiu de la cine au venit”. Astfel şi-a motivat Mate Andras tentaţia de a ilustra câteva din neajunsurile votului prin corespondenţă.

*

Şi uite-aşa, punând cap la cap spusele liderului UDMR, Kelemen Hunor, cu ale liderului de grup din Camera Deputaţilor, Mate Andras, ne dăm seama că UDMR călăreşte la modul propriu, când şi cum doreşte, PDL-ul. Cea mai nouă pretenţie, aceea cu Legea Statutului Minorităţilor este una ultimativă! Ori se adoptă în 30 de zile Statutul Minorităţilor, ori PDL îşi va face bagajele şi trece în Opoziţie!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here