Laurenţiu Ciurel, la judecată prelungită cu CE Rovinari

183

DSC00875Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, se judecă de trei ani cu instituţia pentru decizia de demitere din funcţie. Termenele de judecată au fost date, în acest dosar, de la Paşte la Crăciun. Dovadă şi următorul termen primit în luna mai a acestui an tocmai în luna septembrie.

 

După ce a fost destituit din funcţia de director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel şi-a căutat dreptatea în justiţie. Din 2009, fostul manager de la Rovinari nu a putut să afle, printr-o decizie a judecătorilor, dacă schimbarea sa din funcţie este legală sau nu. Asta pentru că magistraţii nu au considerat urgentă solicitarea, astfel că, nici la trei ani după ce a dat în judecată Complexul Energetic Rovinari, Ciurel nu are o decizie a instanţei. Ba mai mult, ultimul termen de judecată, dintr-un dosar din 2009, a fost acordat la sfârşitul lunii septembrie a acestui an. Termenul a fost stabilit în luna mai, pe 5 mai 2011, deci aproape cinci luni de amânare într-un proces care viza un raport de muncă. Forţând lucrurile s-ar putea spune că Laurenţiu Ciurel a primit termen de judecată de la Paşte la Crăciun.

La revedere! Drum bun!

Picture 012De multe ori, Laurenţiu Ciurel a povestit cum a avut loc demiterea sa. În biroul său de director general s-a prezentat Dan Gavrilescu, unul dintre oamenii lui Ionel Manţog, şi i-a adus ordinul de demitere din funcţie. Imediat în biroul său s-a instalat Gheorghe Daviţoiu, iar Ciurel s-a aflat invitat să plece. Decizia de încetare a raporturilor de muncă i-a venit după mult timp, o decizie de încetare a mandatului de director general. Însă, înainte de a fi director general, Laurenţiu Ciurel ocupase funcţia de director de investiţii, din care s-a suspendat pentru a fi manager. În mod normal, imediat după demiterea din poziţia de manager, Ciurel trebuia să se întoarcă pe funcţia suspendată, aşa cum prevede şi contractul de muncă. Conducerea Complexului Energetic Rovinari din acea vreme i-a spus clar că nu mai are nevoie de serviciile sale. Din 2009, fostul director general încearcă să afle dacă decizia luată de cei care au venit să conducă Complexul este legală sau nu, dar trebuie să mai aştepte. Cu siguranţă va afla în 2012, după alegerile electorale.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here