La presiunea Finanţelor, Dumitra şi Viorel Temelescu îşi împart averea după divorţ

388

Fostul vicepreşedinte de la Pandurii, Viorel Temelescu şi-a pierdut, în ultimul timp, nu numai postul de membru în Consiliul de Administraţie al Medservmin SA, loc în care lucrează soţia sa, ci şi nevasta. Cei doi au divorţat, dovadă stând procesul privind împărţirea bunurilor comune ale celor doi soţi, pe care Dumitra şi Viorel Temelescu îl au, din aprilie, pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu. Acţiunea în instanţă este declanşată însă de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj care cere lichidarea regimului matrimonial al celor doi Temelescu, pentru că firma fostului lider sindical, Umbrosport SRL, este în executare silită, urmare a datoriilor acumulate la bugetul de stat.

desc1Procesul declanşat în 10 aprilie 2014 la Judecătoria Târgu-Jiu de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova prin AJFP Gorj privind partajul bunurilor comune ale lui Viorel şi Dumitra Temelescu demonstrează că cei doi au la activ un divorţ. Chiar dacă soţii nu au făcut tapaj pe despărţirea lor, este evident că au rămas împreună şi după separarea legală şi chiar nu şi-au împărţit bunurile comune. Dumitra Temelescu şi-a păstrat numele soţului, iar divorţul probabil s-a declarat la notar. Sub presiunea Finanţelor, cei doi soţi sunt obligaţi acum să-şi împartă bunurile, AJFP Gorj dorind să poată executa acţionarii firmei Umbrosport pentru datoriile acumulate la bugetul de stat. Deşi datoria publicată pe ANAF la 31 decembrie 2013 nu este deloc mare, statul arată că dă din coate pentru recuperarea oricărui bănuţ. Acum, i-a acţionat în judecată pe cei doi foşti soţi, obligându-i să-şi lichideze regimul patrimonial şi să-şi împartă bunurile din căsătoria deja desfăcută. Doar aşa bunurile lui Viorel Temelescu, deţinătorul unei părţi din Umbrosport pot fi executate silit de AJFP Gorj, în contul datoriei firmei la bugetul de stat.

O casă, un teren şi o maşină…
desc 2De altfel, Viorel Temelescu, declara în 2012 că deţine un teren forestier în Târgu-Jiu, de 940 mp, cumpărat în 2009 şi o casă de locuit de 320 de mp, tot în municipiu, finalizată în 2010. Temelescu, candidat în urmă cu doi ani al PNG Gorj la Consiliul Judeţean, se lăuda şi cu o maşină Skoda şi un credit pe cinci ani, de 15.000 de euro, finalizat anul acesta. Practic acestea sunt bunurile pe care trebuie să şi le împartă Dumitra şi Viorel Temelescu la presiunea Finanţelor Gorj, care, potrivit site-ului ANAF, a început procedura silită pentru recuperarea debitului firmei la bugetul de stat. Viorel Temelescu deţine, potrivit declaraţiei sale de interese, 33% din Umbrosport SRL.
Cei doi pot scăpa însă de procesul cu finanţiştii gorjeni dacă Viorel Temelescu şi restul asociaţilor vor achita acest debit. Aceasta este singura firmă la care Viorel Temelescu are acţiuni.

Un dosar penal şi un altul de şomaj
desc 3Cariera profesională a lui “Teme” este, după cum se vede, în picaj. Viorel Temelescu a pierdut de altfel, în ultimele luni, trei locuri de muncă. Nu mai este vicepreşedinte la Pandurii, nu mai este nici vicepreşedinte la USMO, din ianuarie 2014, iar de scurt timp nu mai figurează nici în Consiliul de Administraţie al Medservmin SA, societate aflată în subordinea CEO.
viorel si nevastaAre în schimb un dosar penal greu la Parchetul General şi probabil unul de şomaj. Singurul său câştig este că Dumitra Temelescu i-a rămas aproape, aceasta fiind alături de el când i s-a judecat punerea sa în libertate, după noaptea de arest, cu Marin Condescu, din beciul IPJ Gorj.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Mai are doua dosare. Unul ca l-au prins baut la volan, altul fiindca au luat de la o fosta angajata careia Temelescu ii era sef bani cu imprumut si nu i-au restituit nici pana azi pe toti. Cat despre somaj, Temelescu este pensionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here