La motorina furată, toţi sunt buni de plată! Ambulanţierilor SJA Gorj li se pun popriri pe salarii

298

picture 342Motorina furată de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă(SJA) Gorj va fi achitată de toţi şoferii din cadrul instituţiei. Măsura a fost luată de directorul Ambulanţei, după ce a constatat că nu poate găsi vinovaţii pentru furtul de combustibil. Având, totuşi, o gaură de 18 tone de motorină în gestiune, conducerea a luat decizia să oprească din salariul tuturor şoferilor contravaloarea combustibilului.

Pe principiul toţi pentru unul şi unul pentru toţi, conducerea Serviciului de Ambulanţă Gorj a luat decizia ca valoarea celor 18 tone de motorină sustrase din cadrul instituţiei să fie suportată de către 80 de angajati ai Serviciului Judeţean de Ambulantă Gorj. „Am terminat calculele, s-a împărţit pe fiecare om. Acum urmează să le aducem la cunoştinţă acest lucru. Să vedem, care vor fi de acord, care nu mergem cu ei în instanţă pentru a recupera prejudiciul. Aproape toţi şoferii sunt implicaţi, toţi au trecut pe acele maşini, cam 80 de angajaţi. Se vor recupera în funcţie de timpul lucrat pe acele maşini unde s-a depistat lipsa. Unii au 20 de litri, alţii 300 de litri. Întrucât nu i-am prins în flagrant, nu putem să-i acuzăm de furt, dar administrativ pot recupera paguba”, a declarat Marinică Niculescu, directorul interimar al Serviciului de Ambulanţă Gorj.

Surpriza lui Niculescu!

Decizia conducerii Serviciului Judetean de Ambulanţă Gorj de a opri din salariile angajaţilor contravaloarea a 18 tone de combustibil a creat tensiuni în rândul celor care urmeză să plătească. Liderul Sindicatului Ambulanţa Gorj, Cristi Aldescu, contestă decizia conducerii şi spune că vinovaţii au fost deja identificati, iar cantitatea de combustibil constatată lipsă este mult mai mică. „În primul rând, managerul a ieşit şi a spus că sunt 18 tone de motorină, eu îi spun că sunt 10 tone. Managerul trebuia să facă altceva, pentru că cei de la Curtea de Conturi au depistat şi autorii acestei lipse, e vorba despre compartimentul mişcare exploatare, două angajate şi directorul tehnic de la vremea respectivă, de acum un an de zile”, susţine Cristi Aldescu, liderul Sindicatului Ambulanţa Gorj.

Pe ambulanţele din Gorj au fost deja montate la rezervoare inele antifurt, măsura fiind luată în urmă cu o lună. Prejudiciul total constatat de Corpul de Control al Minsterului Sănătăţii la Servicul Judeţean de Ambulanţăa Gorj este de 18 tone de combustibil, valoarea ridicându-se la 100.000 lei.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here