Justiţia din Gorj dă în gropi! – Judecătorii de la Motru cheamă la bară şi morţii

519

Mitrofani_VL.bislemn.cruci_3Caz fără precedent în localitatea Borăscu unde un litigiu între posesorii unui teren arabil în suprafaţă de 4500 de metri pătraţi demonstrează corupţia unor funcţionari publici dar şi lipsa de profesionalism a unor magistraţi.

Astfel, pentru un titlu de proprietate, sunt chemaţi în instanţă, prin citaţii repetate, şi doi decedaţi, deşi la dosarul cauzei au fost puse certificatele de deces a celor doi. În acelaşi timp, primarul comunei Borăscu, pedelistul Costantin Ţucu, secretarul primăriei, Alexandru Bănică, fratele magistratului Valentin Bănică, totodată vicepreşedinte al Tribunalului Gorj, şi inginerul de cadastru al primăriei, Ilie Burdea, se zbat în instanţă pentru a anula titlul de proprietate deţinut de Dumitru judecatoriaGuran, persoană decedată în 2003. Procesul se află pe rolul Curţii de Apel Craiova după două hotărâri pozitive pentru familia Guran.

Primarul din Borăscu alături de secretarul instituţiei se judecă de prin 2007 cu un mort. Este vorba despre Dumitru Guran, deţinătorul de drept al unui act de proprietate care atestă că deţine în localitatea Borăscu un teren în suprafaţă de 4500 de metri pătraţi. Titlul eliberat de către autorităţile locale în 2003, pe baza actelor cadastrale, ale martorilor dar şi ale documentului eliberat de Arhivele Statului, care îl arată pe Guran proprietar încă din 1959, nu sunt suficiente pentru cei doi funcţionari publici care încep în 2007 un proces cu decedatul. Procesul începe la Judecătoria ACT DE LA ARHIVELE STATULUIANULARE ACTMotru, pe Civil, primarul Ţucu şi secretarul Bănică dorind să anuleze actul de proprietate al mortului.

Niciodată în faţa magistraţilor

Deşi niciodată nu s-au prezentat în faţa magistraţilor pentru a-şi susţine cauza, Ţucu şi Bănică, au continuat de pe margine procesul asta în timp ce secretarul se bucura de terenul mortului. Potrivit martorilor, declaraţiile fiind făcute în faţa magistraţilor, oamenii arată că Bănică lucrează terenul lui Guran, pământul fiind plantat acum cum grâCERTIFICAT DECESu. Deci, secretarul Bănică se foloseşte de terenul decedatului deşi pământul face obiectul unui litigiu, fără greţuri şi fără teamă de lege, asta în timp ce familia defunctului face drumuri pe la instanţa de judecată iar potrivit scriptelor ar trebui să plătească impozit pentru teren.

Soţia la pat, băiatul mort

Familia decedatului Guran nu a câştigat prea multe în timpul luptei sale lungi pentru a-şi face dreptate şi a obţine terenul pentru care are un titlu de pCITATIE MORTroprietate. Între timp fiul lui Dumitru Guran decedează iar soţia, Profira Guran, cade la pat. Pe terenul situat însă în punctul Gelea din Borăscu, secretarul primăriei, Bănică, face agricultură, asta în timp ce magistraţii care judecă procesul iniţiat de cei doi funcţionari citează periodic mortul la judecată.

“Ne trimit citaţii prin care Judecătoria Motru solicită ca Dumitru Guran, mort din 2003, să se prezinte la proces. Asta, în condiţiile în care la dosarul cauzei am depus actele de deces atât ale lui Dumitru Guran cât şi ale fiului său, Emanoil, ambii părţi în proces”, declară, siderat, Vasile Tudoroiu, ginerele soţilor Guran.

Judecătorul Iacob, conectat cu morţii

DECLARATIE CA SE LUCREAZA TERENULCel care a permis chemările în judecată a morţilor este judecătorul Constantin Iacob de la Judecătoria Motru. Familia defunctului nu arată însă cu degetul doar spre magistrat, ci şi spre procurorii din Motru cTITLU GURANare au dat NUP la plângerea penală împotriva funcţionarilor de la Primăria Borăscu. “Vina în acest dosar aparţine exclusiv celor doi, primarului Ţucu şi a secretarului Bănică, care au dat morţii în judecată din 2007, procesul nefinalizându-se nici acum, asta pentru a sparge titlul de proprietate proprietarului Profira Guran, aflată aproape în moarte clinică. Femeia când a văzut că nici măcar plângerea penală împotriva celor doi, procurorii din Motru, nu au soluţionat-o cum trebuie, a clacat, a făcut accident vascular.

Menţionăm că împotriva celor doi funcţionari, Bănică şi Ilie Burdea, s-a făcut o plângere penală, s-a pus în mişcare urmărirea penală împotriva lor în 2009, iar în final le-au dat neînceperea urmăririi penale”, a declarat Vasile Tudoroiu.

Omul susţine că şi-a pierdut încrederea în justiţie şi menţionează că a pierdut bani cu care ar fi putut cumpăra terenul în cauză asta ca urmare a judecăţii care durează deja de patru ani de zile.

Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentele daţi clic pe poză

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here