Judecătoarea Căpitănescu de la Tribunalul Gorj vrea să promoveze la Curtea de Apel Cluj

713

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concursul de promovare efectivă a judecătorilor şi procurorilor în funcţii de execuţie. Printre magistraţii care ţintesc un post superior se numără şi judecătoarea Sorina Nicoleta Căpitănescu, de la Tribunalul Gorj, care vrea să se mute la Curtea de Apel Cluj.

Concursul de promovare a judecătorilor şi procurorilor în funcţii de execuţie, efectivă şi pe loc, va avea loc pe 10 noiembrie 2013, la Bucureşti. Examenul constă în două probe scrise tip grilă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice. Pentru promovarea efectivă sunt scoase la concurs 90 de funcţii de execuţie vacante la nivelul instanţelor judecătoreşti, dintre care 80 la tribunale şi 10 la curţile de apel. De asemenea, mai sunt libere 85 de funcţii de execuţie la nivelul parchetelor de la lângă instanţele judecătoreşti, dintre care 83 la parchetele de pe lângă tribunale şi două posturi la parchetele de pe lângă curţile de apel. În ceea ce priveşte promovarea pe loc, examenul se organizează pentru ocuparea unui număr de 100 de posturi de judecător la tribunale, 50 de posturi de judecător la curţile de apel, 60 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă tribunale şi 30 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă curţile de apel. Judecătorii şi procurorii care au dorit să participe la examen au putut depune cereri de înscriere la CSM până pe 26 septembrie, inclusiv. Cererea de înscriere a cuprins, obligatoriu, felul promovării (efectivă sau pe loc), specializarea pentru care s-a optat în vederea stabilirii materiilor de concurs, instanţa, respectiv parchetul la care s-a solicitat promovarea efectivă şi pentru promovarea efectivă la tribunale şi curţi de apel, secţia pentru care s-a optat. Fiecare candidat a putut formula o singură opţiune şi a avut dreptul să revină asupra opţiunii formulate până la data expirării termenului de înscriere.

O singură candidată din Gorj la concursul de promovare efectivă
Pe lista candidaţilor admişi la concursul de promovare efectivă în funcţii de execuţie se regăseşte şi numele judecătoarei Sorina Nicoleta Căpitănescu, de la Tribunalul Gorj, care a optat pentru secţia II civilă, de contencios administrativ şi fiscal, de la Curtea de Apel Cluj.

43 de candidaţi la concursul de promovare pe loc
La concursul pe promovare pe loc în funcţie de execuţie au fost admişi să participe 43 de magistraţi din judeţul Gorj. 33 dintre aceştia sunt judecători: Ştefan Aldescu (Judecătoria Motru), Camelia Bădescu (Tribunalul Gorj), Nicoleta Bădiţa (Tribunalul Gorj), Amalia Belu (Tribunalul Gorj), Luminiţa Berculescu (Tribunalul Gorj), Daniela Bolovan (Judecătoria Târgu-Jiu), Carmen Nicoleta Budan (Tribunalul Gorj), Cristina Celea (Tribunalul Gorj), Daniel Cornescu (Judecătoria Târgu-Jiu), Liliana Maria Cruceru (Judecătoria Târgu-Jiu), Elena Dafinescu (Judecătoria Novaci), Constantin Lupulescu (Judecătoria Târgu-Jiu), Ioana Ruxandra Mălăescu (Judecătoria Târgu-Cărbuneşti), Ionela-Luisa Nanu (Judecătoria Târgu-Jiu), Ana-Maria Nicolcescu (Judecătoria Târgu-Jiu), Alin Sorin Nicolescu (Tribunalul Gorj), Lavinia Mihaela Oproiu (Judecătoria Târgu-Jiu), Mihaela Păcuraru (Judecătoria Târgu-Jiu), Emilia Cristina Pena (Judecătoria Târgu-Cărbuneşti), Elena Popescu (Judecătoria Târgu-Jiu), Janeta Popescu (Judecătoria Târgu-Jiu), Otilia Cesarina Popescu (Judecătoria Târgu-Jiu), Toma Popescu (Tribunalul Gorj), Maria Luminiţa Rădoi (Tribunalul Gorj), Laura Mihaela Sarcină (Tribunalul Gorj), Angela Simina Staicu (Judecătoria Târgu-Jiu), Elena Gabriela Stegăroiu (Judecătoria Târgu-Jiu), Anca Elena Stegaru (Tribunalul Gorj), Daniel Surdoiu (Tribunalul Gorj), Mihaela Surdoiu (Tribunalul Gorj), Ramona Bianca Tufan (Judecătoria Târgu-Jiu), Carmen Vătafu (Judecătoria Târgu-Cărbuneşti) şi Maria Vatavu (Tribunalul Gorj). Ceilalţi zece candidaţi din Gorj admişi la concursul de promovare pe loc în funcţii de execuţie sunt procurori: Ionela Bertha (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu), Camelia Caragea (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti), Felicia Cocoş (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj), Lavinia Mariana Ilie (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj), Gheorghe Emil Moţa (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj), Daniela Mursoi (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj), Marian Dan Pena (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti), Octavian Cosmin Semenescu (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj), Michaela Loredana Teodorescu (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj) şi Sorin Tomoiu (Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj).
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here