Judecătoare arestată pentru şantaj şi corupţie sexuală şcolea studenţii de la UTM Târgu-Jiu

187

mladen titu maiorescuMagistratul Elena Carmen Mladen, judecător la Secţia Civilă a Curţii de Apel Craiova, cercetată de procurorii DNA pentru şantaj şi corupţie sexuală şi reţinută recent pentru aceste fapte, a fost dascăl al Universităţii “Titu Maiorescu”(UTM) din Târgu-Jiu. Mladen a predat, până la reţinerea de către organele de anchetă, studenţilor de la universitatea particulară cu filială în judeţul nostru, deja de câţiva ani fiind conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Drept a acestei instituţii de învăţământ superior. În ultimii ani Mladen ar fi predat Dreptul şi la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Joi, conducerea instituţiei de învăţământ superior a anunţat că i-a suspendat contractul de muncă lui Mladen şi că încetează orice raporturi de colaborare cu aceasta.

Universitatea “Titu Maiorescu” din Târgu-Jiu o are încă pe statul de plată pe Carmen Mladen, judecătoarea de la Craiova, anchetată pentru şantaj şi corupţie sexuală. Aceasta preda de câţiva ani studenţilor de la Facultatea de Drept, mladen examenemai multe discipline legate însă de dreptul comercial, bancar şi financiar, vamal şi comunitar, materii în care era specializată. Ultimul examen l-a susţinut Mladen chiar luna trecută pe 11 mai, la Târgu-Jiu, examinându-şi studenţii de la UTM la materia “Drept Comercial Internaţional”. Pe data de 4 mai a mai susţinut un colocviu cu studenţii de anul IV de la Ştiinţe Juridice, de data aceasta la materia “Dreptul Concurenţei”. Mladen venea periodic la Târgu-Jiu pentru examene şi cursuri fiind bine remunerată de reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior care se mândreau că o au pe judecătoare în colectivul profesoral al Facultăţii de Drept. Acum însă nu mai fac asta după ce Mladen a fost reţinută miercuri spre joi seara pentru şantaj şi corupţie sexuală şi chiar i-au suspendat contractul de muncă.

Imagine proastă pentru universitate

Şi astfel pentru a evita orice explicaţii legate de profa penală a Universităţii “Titu Maiorescu”, conducerea instituţiei a hotărât să o lase rapid fără serviciu pe aceasta.

“Conducerea Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti a decis suspendarea contractului individual de muncă al doamnei conferenţiar universitar dr. Elena Carmen Mladen, cadru didactic la Facultatea de Drept Târgu-Jiu şi încetarea oricăror raporturi de colaborare cu aceasta. Universitatea Titu Maiorescu se disociază de orice fapte şi atitudini care contravin normelor legale, valorilor morale şi principiilor deontologiei profesionale. În acelaşi timp, condamnă cu fermitate orice încălcări ale legii şi orice abateri de la conduita morală”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, remis joi.

Ce a făcut Mladen?

Judecătoarea Carmen Mladen a primit 5.000 de euro de la o persoană pe care o şantaja din 28 mai, împreună cu un complice, căreia i-a spus că va face publice fapte compromiţătoare dacă nu primeşte banii, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anchetatorii au organizat un flagrant în zona Gării de Nord, pentru că aveau informaţii că judecătoarea ar fi cerut această sumă de bani unui bărbat cu care avea o relaţie amoroasă. Bărbatul era soţul unei colege. Magistratul l-ar fi ameninţat pe acesta spunându-i că o cunoştinţă de a sa, unul dintre liderii lumii interlope din Craiova, ar face publice nişte fotografii compromiţătoare ale bărbatului alături de ea, fotografii care ar ajunge la cunoştinţa soţiei lui, tot judecătoare. Bărbatul a denunţat-o pe judecătoare la DNA, iar procurorii au organizat un flagrant. Potrivit unor surse, judecătoarea ar fi întreţinut raporturi sexuale cu mai mulţi oameni de afaceri înstăriţi. Apoi, magistratul îi şantaja pe aceştia, ameninţându-i că le va distruge căsniciile. După consumarea raporturilor sexuale, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile respectivelor persoane.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here