Investiţii finalizate, la Albeni

173

primar cornea albeni inAutorităţile locale din Albeni au finalizat asfaltarea drumului spre Bengeşti, legătura între cele două localităţi făcându-se acum pe o şosea impecabilă. Totodată, s-a făcut recepţia şi la lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Albeni.

Toamna anului 2011 a însemnat recepţionarea unor lucrări de investiţii importante pentru comuna Bâlteni. „S-au finalizat lucrările la Căminul Cultural din Albeni şi s-a făcut recepţia finală a acestui obiectiv. S-a finalizat şi asfaltarea drumului care face legătura cu comuna Bengeşti”, a declarat Dumitru Cornea-Victora, primarul comunei Albeni. Tronsonul de drum care face legătura între cele două comune, Albeni şi Bengeşti, are o lungime de 800 de metri şi „este de o importanţă scoalamajoră, pentru că face legătura între cele două comune”, după cum susţine edilul Dumitru Cornea-Victora. Autorităţile locale din Albeni au făcut eforturi susţinute pentru ca acest drum să fie asfaltat înaintea instalării sezonului rece, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii optime, pe tronsonul amintit.

Căldură pentru elevii şi preşcolarii din Albeni

În unităţile de învăţământ de pe raza comunei Albeni sunt şcolarizaţi 284 de elevi şi 100 de preşcolari. Pentru toţi aceştia, autorităţile locale s-au preocupat să asigure condiţii bune pentru desfăşurarea activităţilor. Înainte de începerea noului an şcolar s-au desfăşurat lucrări de igienizare şi reabilitare în toate unităţile şi în fiecare sală de clasă. În plus, la corpul vechi al Şcolii Generale Nr. 1 Albeni s-au executat zugrăveli interioare şi exterioare. De asemenea, au fost înlocuite ferestrele şi s-a realizat reparaţia glafurilor. În graficul de lucrări a mai fost trecută şi înlocuirea a şapte uşi din lemn. Acum, după instalarea frigului, s-a luat decizia ca sistemele de încălzire să fie puse în funcţiune. „Am dat drumul la căldură în şcoli. Sunt încălzite toate şcolile şi grădiniţele din comună”, a confirmat primarul Dumitru Cornea-Victora. Edilul spune că a încercat să le asigure elevilor şi profesorilor condiţii optime, astfel încât actul educaţional să se realizeze fără probleme şi speră ca rezultatele obţinute să fie pe măsură. În continuare, autorităţile locale din Albeni încearcă să finalizeze proiectele care sunt în derulare şi se gândesc deja la pregătirea altora, care ar urma să fie implementate anul viitor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here