Infirmiera Ileana, sancţionată pentru relaţiile sexuale cu pacientul tebecist

171

deschidereConducerea Sanatorului Dobriţa a coborât “milităria jos din pod” în momentul în care scandalul sexual din cadrul unităţii medicale a devenit public.

 

 

Managerul spitalului, Tiberiu Tătaru, s-a hotărât astfel să o sancţioneze pe subalterna sa, căreia i se va diminua salariul în proporţie de 10% pe trei luni de zile, pentru că, printre altele, a întreţinut relaţii sexuale cu pacientul Adrian bolnav de TBC, fapt interzis de regulamentul intern şi de fişa postului.

Povestea de amor, cu năbădăi, dintre pacientul bolnav de TBC, Adrian, şi infirmiera Ileana Bruciu, finalizat cu o anchetă internă în sanatoriu dar şi cu o cercetare amănunţită realizată de Poliţia Runcu, a provocat efecte pentru salariata sanatoriului. Infirmiera Ileana Bruciu a fost chemată în faţa superiorilor pentru a da explicaţii. Totul s-a finalizat cu o notă de constatare întocmită de juristul facsimil 1sanatoriului, Călin Simionescu care i-a pus în vedere angajatei că a greşit şi că va fi sancţionată. “Se constată că facsimil 2Ileana Bruciu, infirmieră în cadrul secţiei I PN, a încălcat dispoziţiile Regulamentului Intern al unităţii şi sarcinilor din fişa postului punctul 19: <<va avea un comportament etic faţă de bolnavi şi de personalul medical>>(..). întreţinerea relaţiilor sexuale cu un pacient constituie abatere disciplinară conform regulamentului intern al unităţii şi art.263 din Codul Muncii”, se arată în această notă de constatare. “Considerăm că în cauză poate fi aplicată sancţiunea disciplinară prevăzută de art.264, facsimil 3alin. d din Codul Muncii pentru faptul că a întreţinut relaţii sexuale liber consimţite cu un pacient, fapt ce constituie o încălcare a Regulamentului intern şi a sarcinilor din fişa postului”, se completează nota juristului Simionescu.

Astfel, pentru fapta sa infirmiera s-a ales cu o sancţiune, o alta putându-o lăsa fără contract de muncă, în timp ce pacientul Adrian se va îndrepta în instanţă împotriva fostei amante pentru recuperarea datoriei de 16 milioane de lei vechi.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here