Închiderea Defileului, o surpriză pentru șoferi!

248

În ciuda nenumăratelor anunțuri, făcute publice nu doar în mass-media, ci și pe rețelele de socializare, șoferii care au ajuns, ieri, la Bumbești-Jiu pentru a traversa Defileul Jiului au rămas “interziși” când au aflat că nu își pot continua deplasarea pe motiv că drumul este închis. Cei mai mulți dintre ei provin din alte județe ale țării și aproape toți au spus că nu au știut de o asemenea decizie, deși pe traseu sunt montate de către drumari inclusiv panouri de mari dimensiuni prin care participanții la trafic sunt informați despre închiderea circulației.
“Sunt din Corabia, județul Olt, și fac frecvent traseul acesta, dar nu am știut că se închide. De ce nu ați dat niște anunțuri, ceva, ca să știm?”, a întrebat, retoric, un șofer pe care șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, îl informa despre faptul că nu își poate continua deplasarea întrucât nu are pe unde să treacă. “Ne pare rău că nu am putut să vă informăm pe dumneavoastră personal, dar anunțuri s-au tot făcut de o lună încoace. Dacă erați puțin mai atent vedeați inclusiv panourile de pe marginea drumului”, a răspunsul șeful drumarilor din județ, Tudor fiind însă mult mai împăciuitor atunci când a venit vorba de șoferi care aveau persoane suferinde în mașini sau copii mici.
“Traficul este închis pentru toți conducătorii auto, mai puțin pentru cursele de călători inter-regio, care, desigur, trebuie să își continue deplasarea, mai ales că nu sunt multe la număr. Nu suntem absurzi și de la caz la caz putem permite și câte unui autoturism cu diverse cazuri sociale să își continue deplasarea, în coloană, alături de cursele de călători. Decizia de închidere completă a circulației a fost luată după experiențele din anii trecuți, când, în special transportatorii de marfă, tiriștii, nu au respectat aproape nicio regulă. Dumnealor intrau pe roșu la semafor, călcau pe stratul de covor proaspăt turnat, fiind chiar nevoie de sprijinul Poliției Rutiere în unele cazuri. Acum am decis să închidem complet traficul mai ales că sunt unele lucrări în zona Lainici, spre Petroșani, unde utilajele muncitorilor ocupă ambele benzi ale șoselei, acolo unde se montează plasă pe versanți”, a menționat Tudor.
Cazurile sociale despre care acesta vorbea erau reprezentate în special de șoferi cu copii mici în mașini sau de persoane cu afecțiuni grave care aveau nevoie să ajungă la un spital, de regulă la Petroșani. Au fost însă excepții, pentru mulți dintre șoferi drumul terminându-se, ieri dimineață, la intrarea în Defileul Jiului. “La Timișoara vroiam să ajung, prin Deva, dar acum ce să fac. Nu am știut de o asemenea decizie de închidere a drumului și nu am decât să mă întorc pentru că nu pot să aștept până diseară aici”, a comentat unul dintre șoferi. Și el și ceilalți întorși din drum au primit recomandarea de a folosi Transalpina ca rută alternativă, deși aici este permis doar accesul autoturismelor. Rămân valabile și clasicele rute alternative, prin Râmnicu Vâlcea și Sibiu sau Drobeta Turnu Severin și Caransebeș pentru a ajunge spre Hațeg, deși asta presupune câteva sute de kilometri în plus. Restricțiile vor fi valabile o lună, dar nu e exclusă o prelungire a lor, șoseaua fiind blocată de acum încolo în fiecare zi lucrătoare între 09.00 – 18.00, fără pauză la prânz.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Din nefericire, acesta este un alt exemplu de neperformanta a drumarilor. Un drum care a fost construit in doi ani cu cale ferata cu tot acum vreo 60 de ani, este cosmetizat de vreo 5 ani, si asta pe bani multi-in jur de 100.000.000 dolari. Aceste lucrari ce de fapt sunt doar 3 puncte de lucru, unde lucreaza 50-60 de muncitori, fara utilaje grele, ucid peste 10.000 locuri de munca pe traseul Tg.Jiu- Deva. O fi undeva un interes…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here