Incendii cu pagube materiale în week-end

295

În week-end, pompierii gorjeni au fost solicitaţi de trei ori să intervină pentru stingerea unor incendii izbucnite pe raza judeţului nostru, dar şi pe a judeţului Mehedinţi. Din fericire, niciunul dintre cele trei incendii nu s-a soldat cu victime. S-au înregistrat însă pagube materiale destul de mari.

În perioada 20 – 23 noiembrie 2015, echipajele profesioniste ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a trei incendii. Unul dintre acestea a izbucnit sâmbătă, pe raza satului Borăscu, din cauza unui scurtcircuit electric. „Două echipaje de stins incendii din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni au intervenit sâmbătă, 21 noiembrie 2015, în comuna Borăscu, sat Borăscu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit, proprietatea lui Vasile T. Intervenţia promptă a pompierilor militari, a făcut ca incendiul să nu cuprindă întreg acoperişul, arzând circa 6 mp din acesta, precum şi aparatură electrocasnică”, a anunţat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Tot în week-end, pompierii gorjeni au mai intervenit şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe raza judeţului Mehedinţi. „30 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş au ars ca urmare a unui incendiu, în comuna Floreşti, sat Floreşti, judeţul Mehedinţi. Pentru stingerea acestuia, au intervenit cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru. Cauza probabilă a incendiului este foc în aer liber”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Zeci de tone de plante furajere, distruse intenţionat
Intervenţia pompierilor a mai fost solicitată în week-end şi pentru stingerea unui incendiu provocat de o persoană necunoscută, incendiu soldat cu distrugerea a zeci de tone de plante furajere. Mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un depozit de furaje din satul Peşteana Vulcan, comuna Ciuperceni, a fost incendiat de o persoană neidentificată încă. Din păcate, a trecut ceva vreme până ca incendiul să fie observat, astfel că pagubele produse de flăcări înainte ca acestea să fie stinse de pompieri au fost destul de mari. „Trei echipaje de stins incendii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru au intervenit duminică, 22 noiembrie 2015, ora 01.55, în comuna Ciuperceni, sat Peşteana Vulcan, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, proprietatea lui Ilie I. Cantitatea mare de plante furajere depozitate şi observarea târzie a incendiului a dus la extinderea acestuia la întreg depozitul şi utilajele aflate în acesta. Au ars: acoperişul depozitului construit din lemn şi acoperit cu plăci din azbociment pe o suprafaţă de circa 100 mp., atelaje agricole, vase din lemn (putini), aproximativ 10 tone plante furajere şi s-au degradat alte circa 40 tone plante furajere”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Alte 14 intervenţii în week-end
Tot în perioada 20 – 23 noiembrie 2015, echipajele profesioniste ale I.S.U. Gorj au mai fost solicitate şi au intervenit la alte 14 solicitări. Este vorba de 13 intervenţii ale echipajelor SMURD şi o solicitare pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la ambulanţă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here