În timp ce conturile Primăriei Peştişani sunt blocate, Pavel se perfecţionează, pe banii instituţiei, la mare

283

După ce a stat în arest preventiv nouă luni de zile, Florin Pavel, primarul penal de Peştişani, a simţit acum nevoia unui relax, pe banii instituţiei publice pe care încă o conduce, pe litoralul românesc. Motivând un curs de perfecţionare pe care alesul public trebuie să-l bifeze în activitate, Pavel şi-a luat familia şi a plecat, la începutul acestei săptămâni, în staţiunea Neptun. În lipsa primarului, marţi, lucru cunoscut de edilul local, lichidatorul firmei falimentare a lui Dan Floarea, SC Tech Safety, a blocat conturile Primăriei Peştişani, asta deoarece instituţia nu i-a achitat cei 5 miliarde de lei conveniţi în contractul de eşalonare al vechii datorii înregistrate pentru campusul neterminat din localitate.

Florin Pavel, trimis în judecată în decembrie 2012, pentru fapte de corupţie, şi băgat nouă luni la beci, a revenit la Primăria Peştişani, în februarie, dornic să mai beneficieze şi de alte facilităţi oferite cu generozitate de instituţia publică. Călit după ce a stat numai printre infractori şi fără teamă că, la finalul procesului pe care îl are pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, va ajunge iar în închisoare, Pavel a revenit la vechile metehne, exersate în funcţia publică, fapte sancţionate la anchetatori, şi şi-a băgat iar mâna în banii Primăriei Peştişani pentru interesul propriu. Pavel şi-a aprobat astfel singur plecarea la un curs de perfecţionare în funcţia publică, care se organizează tocmai într-o staţiune pe litoral şi asta în plin sezon estival. Şi-a aprobat astfel 700 de lei, din bani publici, pentru plata cursului şi încă 3500 de lei, tot din banii primăriei, pentru cazarea pe timpul “perfecţionării” sale la Neptun.
Pentru că tot şi-a acoperit costurile vacanţei pe bani publici, luni, primarul şi-a urcat în maşina personală atât mama, cât şi soţia, şi ea aflată în atenţia anchetatorilor, şi fiul.
Abia săptămâna viitoare, după 7 zile gratuite pe litoral, Florin Pavel va reveni la primăria abandonată cu conturile blocate.

primaria pestisaniFloarea a lăsat Primăria Peştişani fără lichidităţi
Intrată în faliment, SC Tech Safety SRL, firma afaceristului Dan Floarea, i-a dat o nouă lovitură instituţiei publice, la doar o zi după ce Florin Pavel a plecat pe banii locuitorilor din Peştişani, într-un sejur relaxant la Marea Neagră.
Lichidatorul societăţii lui Floarea a decis să blocheze conturile instituţiei publice, la scurt timp după ce primarul a plecat la specializare, asta după ce firma a atras atenţia administraţiei locale că s-a angajat să-i achite încă 5 miliarde de lei vechi din datoria înregistrată pentru campus.
De altfel, lichidatorul a avut dreptate să acţioneze în acest fel, cu atât mai mult cu cât instituţia publică şi firma de lichidare au convenit, de comun acord, să respecte un grafic de eşalonare a datoriei totale de 28 de miliarde şi jumătate.

pavel (1)Locuitorii sunt şocaţi
Plecarea lui Pavel, în vacanţă, pe bani publici, a revoltat localnicii din Peştişani, care credeau că după cele 9 luni de arest, primarul liberal va reveni la muncă, mult mai precaut.
Oamenii nu îşi explică, de asemenea, cum primarul poate fi atât de nepăsător, şi de larg de mână cu banii localităţii, tot pentru propriul său interes. Dacă, după arestare, au ajuns să-l compătimească pe Pavel, acum cetăţenii comunei sunt porniţi pe liberalul care a uitat că a simţit pe mâini cătuşele şi a inceput iar să se înfrupte din banii publici.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

  1. Parca numai el e penal ? Sambata sa intors de la aceleasi ,, cursuri,, vicele Ilie Fuiorea , si el tot penal . Si tot pe banii primariei .Si tot cu soata ca , copii n are .

  2. A fost si analfabetul de vice Bute Fuiorea tot pe banii primariei, saptamana trecuta cu sotie cu tot…Astia i si bat joc de oamenii comunei si de banii lor…Am crezut ca domnul primar va face ordine dupa ce a revenit la primarie dar se pare ca e bagat in MAFIE cu Bute..Rusine…Rusine

  3. Mie mi a pus poprire pe salariu ca am intarziat sa platesc impozitele ca sa aiba BUTE Ilie bani sa mearga la mare…Sa va fie rusine …Astia pleaca la mare pe banii nostrii, si eu nu am vazut marea decat in poze….muncesc de dimineata pana seara si ei i mi pun poprire pe salariu ca sa aiba bani de ,,cursuri de perfectionare,, tocmai la mare, tocmai in plin sezon estival..Asa ne trebuie ca am lasat comuna pe mana unui handicapat ca Bute si un penal ca primaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here