În primul trimestru / Sute de mii de lei, alocate de CJAS pentru dispozitive medicale

307
SANYO DIGITAL CAMERA

Bugetul alocat judeţului nostru pentru dispozitive medicale este de 614.000 de lei pentru primele trei luni ale anului. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă că, au fost eliberate, în prima lună a anului, 366 de decizii în valoare de 312.392,46 de lei, cele mai multe fiind pentru aparate de oxigen.

Pe parcursul anului trecut, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat 3.503 de decizii pentru dispozitive medicale, în valoare de 2.742.481,55 de lei. Pentru primul trimestru al anului în curs, judeţului nostru i-a fost alocat un buget de 614.000 de lei. “Bugetul pentru dispozitive medicale este 614.000 de lei pentru perioada ianuarie – martie. Până la data de 26 ianuarie aveam 366 de decizii în valoare de 312.392,46 de lei”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Peste 160 de solicitări pentru oxigenoterapie
Potrivit aceleiaşi surse, cele mai numeroase decizii s-au eliberat pentru aparatele de oxigen. Peste 160 de persoane din judeţul nostru au nevoie de oxigenoterapie. “Din cele 366 de decizii eliberate, 162 sunt pentru aparate de oxigen (oxigenoterapie); alte decizii au fost pentru: orteze coloană vertebrală – șase, incontinenţă urinară – 72, protezare stomii – 107, orteze membrul inferior – patru, dispozitive mers – șapte, încălţăminte ortopedică -una”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Reprezentanţii CJAS speră că, bugetul alocat va asigura onorarea tuturor cererilor aflate pe lista de prioritate, precum şi continuitatea în acordarea dispozitivelor şi echipamentelor medicale până la sfârşitul acestui an.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here