În decembrie, DSP Gorj a distribuit lapte praf pentru 129 de bebeluşi

406

În ultima lună a anului 2014, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a distribuit lapte praf unui număr de 129 bebeluşi. Cei mai mulţi beneficiari sunt la Motru, Rovinari, Văgiuleşti şi Ţânţăreni. Stocul de lapte praf al DSP a fost refăcut recent, la ora actuală fiind în depozit peste şase mii de cutii.

Legislaţia actuală prevede că laptele praf este distribuit gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

Peste o mie de cutii distribuite în decembrie
În luna decembrie, la nivelul judeţului Gorj au fost 129 de beneficiari de lapte praf. Astfel, DSP Gorj a distribuit nu mai puţin de 1.032 cutii de lapte, în mai multe localităţi. „Am avut 129 de beneficiari în luna decembrie, cei mai mulţi fiind la Motru – 22, Rovinari şi Târgu-Jiu cate 15, Văgiuleşti – 12 şi Ţânţăreni 10”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Din fericire, stocul de lapte praf al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost refăcut recent, la ora actuală aflându-se în depozit în jur de şase-şapte mii de cutii. Astfel, DSP va putea onora solicitările din următoarele şase luni, cel puţin.
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here