În câteva luni de detenţie / Fostul inspector Cimpoieru l-a întrecut la scris cărţi pe Manţog

442

Dacă, în anii petrecuţi după gratii, juristul Ionel Manţog a reuşit performanţa de a scrie câte o carte, profesorul Nicolae Mischie săvârşind două, acestea fiind primele trei redactate în istoria penitenciarului, pentru a-şi scurta detenţia şi timpul în închisoare, inspectorul Cornel Cimpoieru, fost director adjunct al Inspecţiei în Construcţii Gorj, a reuşit performanţa de a-l întrece pe unul dintre cei doi. Cimpoieru, încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu în februarie 2015, a dat gata biblioteca închisorii, redactând şi scoţând de sub lumina tiparului două titluri de specialitate, este vorba despre două cărţi despre alunecări de teren. Volumele în cauză îi scurtează detenţia de 5 ani a lui Cimpoieru cu câteva luni.

Nicolae Mischie şi Ionel Manţog au spart gheaţa la Penitenciarul Târgu-Jiu reuşind să scrie fiecare, pe perioada detenţiei câte una sau două cărţi. Mischie, doctor în istorie, a fost mult mai prolific, şi a scris despre Godineştiul natal, mai exact “Godineşti-File de istorie” şi despre “Construcţia europeană şi creştinătatea”, iar Manţog despre “Instrumente legale de catalogare ca nepublice a informaţiilor – Condiţii de aplicare a prevederilor art.12 lit.a si b din Legea nr.78/2000”, legată de activitatea sa de jurist şi de războiul purtat cu Laurenţiu Ciurel şi Complexul Energetic Oltenia care nu-i punea la dispoziţie, în niciun chip, atunci, informaţii publice.
Cornel Cimpoieru, intrat după gratii pentru 5 ani, în cunoscutul “Lot Săcelu”, nu a pierdut deloc timpul de pomană după gratii. Din februarie până în decembrie a scris la rapid două cărţi, ambele legate de profesia sa.
“Alunecări de teren – Caracterizarea generală privind instabilitatea taluzurilor în relaţia cauzalitate – efect. Studiu de caz. – Judeţul Gorj”, este primul titlu ieşit de sub lumina tiparului ca al doilea să se intituleze “Soluţii de consolidare a terasamentelor afectate de alunecări de teren”.
Chiar dacă nici el nu îşi cunoştea aceste veleităţi de scriitor, Cimpoieru s-a dovedit practic şi s-a pus pe treabă, fiecare carte scurtându-i detenţia cu câteva luni.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. AR TREBUI SA FIE CONDAMNAT PENTRU INSELACIUNE! dE UNDE ATATA STIINTA? cREDEM CA-L MAI AJUTA RENTEA CU LICUTA LA SCRIS! vAI PRAPADITILOR NICI DUPA GRATII NU VA POTOLITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here