Ilegalitatea ridicării maşinilor creează mişcări de trupe la Târgu-Jiu

243

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, ieri, recursul în interesul legii, formulat de Avocatul Poporului, referitor la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Astfel, s-a stabilit că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Şi la Târgu-Jiu, prin hotărâre de Consiliu Local, era aprobat un regulament de ridicare a maşinilor oprite neregulamentar, de ridicarea acestora ocupându-se o structură din cadrul societăţii Transloc.
“Nu avem ce să facem cu această decizie. E o hotărâre care vine din partea unui for destul de înalt pe linie de justiţie; să vedem ce facem în continuare cu maşina de ridicat, ce vom face cu personalul. Oricum nu vor fi daţi afară, ci vor fi redistribuiţi în cadrul Transloc. Referitor la maşină, este bine s-o avem în permanenţă funcţională pentru că de multe ori ne poate ajuta în oraş la diverse lucrări, la o avarie. În niciun caz, activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar nu va mai funcţiona. Totuşi, în parcările de reşedinţă maşinile vor fi ridicate, păstrându-se actualul regulament”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.
“În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 128 alin. (1) lit. d), art. 134 alin. (2) şi art. 135 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, raportate la dispoziţiile art. 3 alin. (1), art. 5, art. 36 alin. (1), alin. (2) lit. d) şi alin. (6) lit. a) pct.13 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 21 lit. b) şi art. 24 lit. d) din Legea-cadru a descentralizării nr.195/2006, procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, prevăzută de art. 64 şi art. 97 alin .(1) lit. d) şi alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale”, se arată în decizia emisă de ÎCCJ.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here