Hoţii din Teleşti, din nou în arest

153

furtNici nu au apucat bine să savureze clipele de libertate că au intrat din nou în arestul poliţiei. Doi dintre cei trei hoţi din Teleşti, reţinuţi de către poliţişti după ce au furat componentele unui cazan de cupru, s-au întors în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană (IPJ) Gorj.

În primul caz, magistraţii au dispus măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile, iar joi suspecţii au fost puşi în libertate.

Poliţiştii Formaţiunii Poliţie Rurală din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore, a doi bărbaţi din comuna Teleşti, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Cei în cauză sunt suspectaţi că au sustras bunuri în valoare de 3.500 lei. Continuând investigaţiile pentru identificarea autorilor într-un caz de furt sesizat ca fiind comis de către persoane necunoscute, poliţiştii Formaţiunii Poliţie Rurală au documentat activitatea infracţională a doi suspecţi din comuna Teleşti, de 22 respectiv 41 de ani. Din probatoriul administrat de către poliţişti s-a stabilit că în perioada 25-29 iulie a acestui an, suspecţii au pătruns în mod repetat, pe timpul nopţii, în magazia unui imobil situat pe raza comunei Teleşti, iar de aici au sustras mai multe umbrele de terasă, mese şi scaune, partea vătămată, un târgujian de 32 de ani, evaluând bunurile sustrase la suma de 3.500 de lei. Ulterior, suspecţii au valorificat aceste bunuri, unor cetăţeni din comuna Teleşti. Pe parcursul anchetei, poliţiştii au recuperat bunuri în valoare de 2.500 de lei, acestea fiind restituite părţii vătămate.

Puşi în libertate

Miercuri, poliţiştii au dispus reţinerea celor doi suspecţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Reamintim că pe 1 august, poliţiştii i-au mai reţinut pe cei doi suspecţi, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 31 iulie spre 1 august, împreună cu o altă persoană, au sustras dintr-o anexă a unui bărbat de 68 de ani, din comuna Arcani, un capac şi o ţeavă din cupru, evaluate de partea vătămată la suma de 3.000 lei.

Prezentaţi cu propunere de arestare preventivă unităţii de parchet, împotriva suspecţilor a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 de zile. Poliţiştii continuă activităţile de investigare şi cercetare în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului. Prezentaţi joi în faţa magistraţilor, cei doi suspecţi au fost puşi în libertate.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here