Hoţi prinşi de jandarmi

177

Trei bărbaţi din municipiul Motru şi un mehedinţean au intrat în vizorul oamenilor legii după ce au fost prinşi în flagrant de jandarmi, în timp ce sustrăgeau subansamble metalice din perimetrul unei mine din Ploştina, respectiv din incinta carierei miniere Roşiuţa.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj au continuat zilele trecute acţiunile de prevenire şi combatere a furturilor de cărbune şi subansamble metalice din unităţile miniere. Pe timpul executării unei astfel de acţiuni pe raza municipiului Motru, un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului Motru a surprins în flagrant trei localnici, care au sustras din perimetrul unei mine din Ploştina mai multe subansamble metalice. “Jandarmii au întocmit pe numele persoanelor depistate actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, fapte prevăzute de prevederile Codului Penal. Bunurile sustrase din perimetrul minei din Ploştina, constând în subansamble metalice, bucăţi profil, role circuit mină şi cornier, au fost restituite unităţii miniere, urmând să fie stabilit prejudiciul constituit de sustragerea subansamblelor metalice”, a precizat Alin Ivan, purtător de cuvânt al IJJ Gorj.

Fost angajat, prins la furat
În aceeaşi zi, pe timpul executării unei acţiuni de prevenire şi combatere a furturilor de subansamble metalice folosite în procesul tehnologic de producţie pe raza municipiului Motru, un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamentului Motru, a surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 31 ani, domiciliat în comuna Bala, judeţul Mehedinţi, care sustrăgea subansamble metalice din incinta carierei miniere din Roşiuţa. Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul lucrase anterior ca agent de pază şi s-a deplasat în incinta carierei Roşiuţa pentru a-şi ridica mai multe bunuri personale.
La plecare însă, jandarmii au descoperit în portbagajul maşinii acestuia şi alte bunuri care nu-i aparţineau.
“La ieşirea din perimetrul carierei, L.N.I. a sustras un număr de 11 elemenţi de rolă, pe care le-a depozitat în autoturismul proprietate personală, moment în care a fost prins de jandarmi. Rolele sustrase, au fost înapoiate unităţii păgubite, urmând să se solicite carierei miniere stabilirea prejudiciului constituit de sustragerea subansamblelor metalice”, a anunţat Alin Ivan.
Şi în acest caz, pe numele suspectului au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here