Hotărâre definitivă pentru chirurgul acuzat de luare de mită

479

După ce a contestat sentința stabilită pe 11 noiembrie 2016, la Tribunalul Gorj, fostul manager al Spitalului Municipal Motru, Teodor Codrin Zavate, a aflat prima hotărâre, la Curtea de Apel Craiova, care, pe 6 februarie, ar putea anunța verdictul. Instanța din Bănie a verificat măsurile preventive dispuse în acest dosar, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție. ”Mentine măsura controlului judiciar faţă de inculpatul Zavate Teodor Codrin. Definitivă”, au stabilit judecătorii de la Craiova, pe 9 ianuarie.
Bărbatul a cerut, la Tribunalul Gorj, să fie judecat conform procedurii simplificate. ”Condamnă pe inculpatul Zavate Teodor Codrin, fără antecedente penale, la doi ani şi şase luni de închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv calitatea de manager al Spitalului municipal Motru, judeţul Gorj, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de trei ani. Impune condamnatului să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Bibliotecii judeţene Alexandru şi Aristia Aman Craiova sau Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri, cu sediul în Craiova, judeţul Dolj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a stabilit prima instanță. Decizia a fost atacată și de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova. Acesta a fost deferit Justiției pentru luare de mită, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Craiova. Suspiciunea este că ar fi primit de la o persoană, care l-a și denunțat, 1.500 euro pentru a fi ajutată să ocupe un post de asistent medical. ”În toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană, martor în cauză, suma de 1.500 euro pentru a o ajuta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Mai mult, inculpatul i-a creat martorului convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv, martorul nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016, inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 1.500 euro, în vederea confiscării speciale a acesteia”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurori. Acesta a susținut la început că nu este vinovat: ”Nu mă consider vinovat”.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

  1. Da, oare o fi singurul care ia mita? Se ocupă cineva de așa ceva fara sa ia mită? Te duci undeva în spital sau oriunde pana nu dai banu? Nu, pai atunci ar trebui luați toți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here