Hoț de biciclete, extrădat în Danemarca. Anchetat pentru 8 infracțiuni

443

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din orașul Târgu-Cărbunești. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost extrădat în Danemarca, stat pe teritoriul căruia a comis nu mai puțin de opt infracțiuni de complicitate la furt calificat. Tudor Stamatie și-a dat consimțământul în vederea predării autorităților din Danemarca.

În perioada 14 februarie – 21 martie 2019, tânărul din Târgu-Cărbunești, împreună cu alte persoane, în urma unor înțelegeri prealabile, au furat sau au fost complici la furturile unui număr considerabil de biciclete și scule de pe teritoriul Danemarcei, țara cu mai multe biciclete decât mașini.
„Persoana urmărită a fost identificată și ascultată de procuror în prezența avocatului din oficiu și nu a ridicat obiecții cu privire la identitate, declarând că este de acord să fie predată autorităților din Danemarca, că nu are afaceri judiciare în derulare în România și că se prevalează de regula specialității”, potrivit datelor de la instanță.
Curtea de Apel Timișoara a decis arestarea gorjeanului pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 29.07.2019 până la data de 27.08.2019 inclusiv, în vederea predării către autoritățile judiciare din Danemarca. „În baza art. 98 alin. 2 din Legea nr. 302/2004 modificată și completată dispune respectarea condiției ca în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei. Definitivă”, au decis magistrații din Timișoara.
Gorjeanul riscă o pedeapsă maximă de 6 ani de închisoare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here