Hoară se leapădă de biserică – Directorul Trotea, băgat la înaintare

131

deschidereScandalul creat la Complexul Energetic (CE) Rovinari în cazul celor opt miliarde de lei vechi daţi de şeful Consiliului de Administraţie Marcel Hoară pentru pictura Catedralei Ortodoxe din localitate nu s-a sfârşit.

 

Băgat în corzi de mass-media, după ce Laurenţiu Ciurel a tras un semnal de alarmă în faţa ziariştilor în legătură cu banii unităţii energetice aruncaţi de pedelist, pentru pictarea lăcaşului de cult, Hoară a demarat o anchetă în unitate. Adică Hoară s-a hotărât să îl verifice pe Hoară, actul privind licitaţia fiind semnat chiar de acesta. Mai mult, văzând că se înfundă singur, Hoară s-a gândit să caute un ţap ispăşitor în acest scandal. I s-a pus pata pe directorul CE Rovinari, Tiberiu Trotea.

Marcel Hoară a avut un parcurs dezastros în ultimele săptămâni. După ce a fost ,,bombardat” cu ouă, cu pietre şi s-a trezit cu o sticlă de apă golită în cap, pedelistul a mai primit o lovitură. De data acesta nu numai fizică, ci şi de imagine. El este implicat în scandalul ,,bani pentru biserică”, asta deoarece Hoară a încuviinţat să arunce 8 miliarde de lei vechi, sau 200.000 de euro cum spunea Laurenţiu Ciurel, din banii CE Rovinari, pentru o pictură în frescă la catedrala din această localitate. Momentul a fost extrem de prost ales, adică în plină criză economică, cu energeticieni în şomaj tehnic şi cu un profit al unităţii energetice minimal. Scandalul a ajuns, cum era normal, şi la urechile ministrului Economiei, Adriean Videanu, care l-ar fi obligat pe Hoară să stopeze licitaţia aflată în curs de derulare pe site-ul de achiziţii publice (SEAP). Între timp a demarat şi o anchetă, anchetă care ar trebui să îl scoată vinovat, în mod normal, pe şeful Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, adică pe Hoară.

Hoară dă din colţ în colţ

Deşi semnătura lui Hoară se găseşte pe documentul care stabileşte ce sumă se va oferi pentru pictura în frescă la biserica rovinăreană, Marcel Hoară, dă din colţ în colţ pentru a scăpa de vinovăţia care planează asupra sa. Potrivit unor surse din cadrul CE Rovinari, Hoară şi-a descărcat nervii pe directorul unităţii energetice Tiberiu Trotea. Se vehiculează astfel că Hoară încearcă să plaseze vina pentru acordarea banilor pentru biserica din localitate, spre acest director PD-L. Deşi Trotea s-a ţinut tare la Hoară, acesta s-a plâns însă colegilor de partid că şeful Consiliului de Administraţie, vrea să îl mazilească, pentru a scăpa curat din această poveste.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here