Hoară cel făr’ de adeziune, candidatură nevalidată în PDL Gorj

112

deschidereBucureşteanul Marcel Hoară, cel puţin dacă ne luăm după domiciliul politicianului, nu a fost lăsat, iniţial, să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Gorj. Cei care au respins candidatura lui Marcel Hoară au fost chiar membrii comisiei de validare, constituită prin decizie a Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor(CODA), în 12 martie.

Din comisie a făcut parte chiar primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, cunoscut drept un mare susţinător al lui Ionel Manţog. În ciuda acestui lucru, Bîrcă, corect, a semnat pentru nevalidarea candidaturii lui Marcel Hoară, pe motiv că “acesta nu se regăseşte în evidenţa membrilor PDL Gorj”. Membrii CODA, în atribuţiile cărora a fost lăsată pentru rezolvare problema “Hoară” au hotărât însă ieri, în ultima şedinţă, validarea candidaturii celui respins, pentru a se evita un scandal neplăcut înainte de alegerile din 19 martie. Au fost însă numeroşi membrii ai CODA care au criticat concesia făcută astfel lui Marcel Hoară.

Ruset nu il vrea pe HoaraMarcel Hoară nu are adeziune la PDL Gorj. Au constatat-o luni membrii comisiei de validare a candidaturilor pentru alegerile interne din 19 martie, după ce au luat la purecat, alaltăieri seară, cererile de candidatură ale celor înscrişi în cursa de sâmbătă. Ion Bîrcă, Radu Rotaru şi Popescu Ioan Florian, membrii comisiei de validare, au rămas uimiţi când au constatat că Marcel Hoară, cel care se dădea public drept membru cu drepturi depline în PDL Gorj, nu are adeziune în organizaţia “portocalie”. Cei trei au luat la verificat toate registrele şi candidaturile din ultimii zece ani, au găsit adeziunea lui Ionel Manţog dar pe a lui Hoară, nu. Membrii comisiei au constatat însă că Hoară a încercat pe ultima sută de metri să îşi repare această carenţă de documente, şi trimiţând pe un apropiat la sediul PDL Gorj şi-a plătit cotizaţia la partid. birca i-a spus nu lui HoaraResponsabilul de la secretariatul PDL Gorj a preluat banii, a eliberat o chitanţă, dar nu a ştiut nici măcar un moment că plătitorul nu avea adeziune în PDL Gorj. Cu această chitanţă, fluturată de Marcel Hoară, cel fără de adeziune îşi demonstrează apartenenţa la organizaţia PDL Gorj. Această chitanţă nu demonstrează însă nimic, în opinia multor membrii ai PDL Gorj care au lăudat demersul curajos al comisiei de validare de a respinge candidatura lui Hoară, lăsând rezolvarea problemei în cârca CODA.

Ruşeţ nu îl vrea în echipă pe Hoară

Preşedintele interimar al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a menţionat ieri cu puţin timp înainte de ultima decizie hoaraşedinţă a CODA că vede echipa de conducerea a organizaţiei fără Marcel Hoară. “Eu consider că ar fi o echipă echilibrată dacă prim-vicepreşedinţii PDL Gorj or să fie Dorin Filip şi Severus Militaru. Sunt plasaţi pe colegii diferite de Senat, acesta este un prim aspect, şi să nu uităm că au o confirmare deja electorală, Militaru a câştigat Colegiul 4 iar Filip a câştigat Primăria Rovinari”, a explicat Ruşeţ, arătând astfel că locul lui Hoară pe unul din scaunele de prim-vicepreşedinte nu ar conveni liderului filialei.

În ce priveşte lipsa adeziunii lui Marcel Hoară, vestea a ajuns la urechile preşedintelui PDL Gorj, care o şi confirmă. “Există o problemă legată de Hoară, se va pune însă în discuţia CODA. Există un raport al comisiei de validare, există şi câteva excepţii de care se leagă Hoară, acelea că dânsul este administrator la Uzina Mecanică Sadu, încă este, că a fost administrator la Complexul Energetic Turceni şi că şi-a plătit cotizaţia”, a explicat Ruşet.

Astfel, pentru trei considerente care nu sunt cuprinse în statutul PDL, Hoară este lăsat să candideze la funcţiile dorite, pentru că vă reamintim că acesta şi-a depus candidatura atât pentru funcţia de prim-vicepreşedinte cât şi pentru cea de vicepreşedinte al PDL Gorj.

Validat forţat pentru evitarea certurilor

Şi profitând de un moment prielnic, Hoară s-a bucurat ieri de o susţinere a preşedintelui Ion Ruşeţ care a anunţat public că va propune CODA validarea dublei candidaturi a bucureşteanului fără adeziune în organizaţie. “Eu voi propune însă validarea lui Marcel Hoară pentru că mi se pare că aş naşte un scandal care nu ar fi binevenit. În final, colegii din PDL Gorj vor decide”, declară cu sinceritate Ruşeţ, trăgând un semnal de alarmă pentru cei care îşi vor da votul pentru candidatul intrat pe uşa din dos în filială.

În ce îl priveşte pe Hoară, în stilul caracteristic, în ultimele zile, s-a bătut cu pumnul în piept susţinând că are adeziune în PDL Gorj, din 2005. Asta în condiţiile în care documentul nu există şi nu este înregistrat nici măcar în registrele filialei.

Meritele lui Hoară!

Marcel Hoară a ocupat nişte funcţii publice, în ultimii ani, ca urmare a apartenenţei nu la PDL Gorj ci la Ionel Manţog, de nici măcar el nu visa că le va avea vreodată. Hoară, prin Manţog a devenit astfel şeful Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, deşi profesia sa de dascăl, disciplina geografie, îl făcea incompatibil cu producerea şi comercializarea energiei. Hoară, tot prin amicul Manţog, este pus în fruntea trebii la Uzina Mecanică Sadu, unde, aceiaşi profesie îl făcea incompatibil cu funcţia. Rezultatele obţinute din ambele funcţii arată însă că Hoară a fost o catastrofă la ambele capitole, felul în care s-a ascuns după explozia de la Sadu şi felul în care a tratat scandalul mediatic legat de banii pentru catedrala din Rovinari, demonstrând cât de “profesionist” este Marcel Hoară. Să nu uităm însă de scandalul din Bucureşti, când acelaşi Marcel Hoară a fost fugărit de protestatari, lovit cu ouă şi înjurat de o mulţime de oameni, fapt care l-a scos de pe sticlă, în sfârşit, pe comunicatorul atât de blamat al PDL. Şi foarte important, scandalul “Furfurica”, apărut luna trecută când Gorjeanul a demonstrat cum Hoară şi-a promovat politic subalterna Iulia Furfurica, o persoană cu o moralitate îndoielnică, care a despărţit familia Marinescu şi a fost implicată într-un dosar cu afaceristul italian Zambon, la PDL Gorj. Hoară uită însă aceste bile negre şi dă din coate nu pentru una, ci pentru două funcţii de conducere în PDL Gorj, fiindu-i teamă că va rămâne în anonimat. Colegii din PDL Gorj vor fi cei care, cu siguranţă, îl vor taxa însă pe Hoară pentru deserviciile aduse organizaţiei. Au ocazia să facă asta pe 19 martie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here