Habitu şi Măroiu se dau păcăliţi de Floarea, în dosarul “Modern”

216

Felul în care a fost tranzacţionat magazinul “Modern” din Târgu-Jiu, între proprietarul acestuia Nicolae Măroiu şi afaceristul urmărit penal Radu Dan Foarea, a fost dezvăluit printr-o nouă scrisoare de către cămătarul Habitu, aflat după gratii la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Habitul povesteşte derularea tranzacţiei, deoarece şi acesta i-a oferit 8 miliarde de lei vechi celui devenit, în final, proprietar, adică lui Dan Floarea. Cercetat pentru cămătărie, Habitu, susţine că spaţiul achiziţionat, parţial, cu banii săi de către Floarea ar fi urmat să fie pus la dispoziţia fratelui politicianului Mircea Goană, pentru găzduirea în perimetrul lui a unei sucursale bancare.

Doru Şerban zis Habitu nu are linişte după gratiile Penitenciarului Craiova. Acesta dovedeşte că urmăreşte interesant tot ce apare, în special, în legătură cu rivalul său, Dan Floarea, pentru care a ajuns arestat pentru cămătărie şi şantaj încă din primăvara acestuia an. Prin intermediul epistolelor pe care le scrie din închisoare, Habitu încearcă astfel să creioneze o parte din afacerile, spune el, oneroase, pe care le-a încheiat Floarea, folosindu-se de proprii săi bani. Astfel, prin această a doua scrisoare transmisă de Habitu pentru Gorjeanul, Doru Şerban face publică “ingineria” prin care Floarea a devenit proprietarul magazinului, cândva restaurant, “Modern” situat în Târgu-Jiu pe strada Victoriei.

18 miliarde “cadou”, pentru o afacere de 1,5 milioane de euro
Spaţiul comercial “Modern” îl avea proprietar, înainte de 2009, potrivit lui Habitu, pe Nicolae Măroiu. Acesta gajase spaţiul la bancă pentru 16 miliarde de lei vechi, şi ajunsese în imposibilitatea de a-l salva. I-a cerut ajutorul lui Floarea, băgat şi el în afacere. “Măroiu Nicolae era în deficit cu banii şi l-a rugat pe Floarea dacă poate el să scoată spaţiul din bancă, cu această sumă. Floarea a fost de acord dar cum nu avea toţi banii, escrocul a venit la mine acasă şi mi-a spus dacă pot să-i dau suma de 8 miliarde de lei pentru a cumpăra fostul restaurant Modern, că este gajat la bancă. El mai avea să-mi dea nişte bani şi a spus că dacă cumpără acest spaţiu are client pentru el să-l vândă cu 1,5 milioane de euro şi astfel se achită de mine cu toţi banii”, explică, în scris Habitu, care susţine că a fost de acord cu propunerea lui Floarea şi i-a şi dat banii ceruţi. “I-am dat banii, 8 miliarde, iar Floarea a scos magazinul Modern din bancă. Asta se întâmpla înainte de 2009. A trecut ceva timp iar eu l-am întrebat ce face cu magazinul iar el mi-a spus ca să am răbdare că se rezolvă”, a completat Habitu.

A băgat PSD-ul la înaintare
Pentru a scăpa de insistenţele lui Habitu, Floarea i-ar fi spus acestuia pontul pentru care achiziţionase spaţiul comercial. Floarea explică astfel celui care i-a oferit 8 miliarde de lei, că este sponsorul PSD, dar mai precis a lui Mircea Geoană, iar dacă acesta va veni la putere, fratele noului preşedinte ales ar fi urmat să îi achiziţioneze spaţiul. “Dacă iese Mircea Geoană preşedinte, acesta avea un frate, director de bancă la Bucureşti, nu mai ştiu numele băncii. Şi acesta(fratele lui Geoană) va cumpăra spaţiul cu suma de 1,5 milioane de euro şi se va rezolva tot. Adică se va achita şi de mine şi de Măroiu care, şi acesta, i-a dat 8 miliarde pentru a scoate spaţiul de la bancă. Deci noi doi i-am dat escrocului 18 miliarde de lei”, completează, supărat, Habitu, care critică faptul că acum Floarea se judecă cu PSD pentru “sponsorizarea” sa de campanie. Mai precis Habitu subliniază că Floarea nu a vrut niciodată banii înapoi pentru materialele electorale oferite de PSD în campania lui Mircea Geoană, deoarece scopul său era de a face o afacere mare, de 1,5 milioane de euro, cu fratele viitorului preşedinte.

“Modern-ul”, girat la bancă a doua oară
Potrivit dezvăluirilor lui Habitu, după ce i-a prostit pe cei doi, pe Doru Şerban şi pe Măroiu, ambii oferindu-i suma cu care a achiziţionat spaţiul “Modern”, Floarea a gajat la rândul său magazinul. “Ce a făcut escrocul cu banii noştri, în final, după ce a scos spaţiul de la bancă? L-a girat tot în bancă pe 18 miliarde de lei şi deci ne-a păcălit pe amândoi şi ne minţea că îl vinde fratelui lui Geoană să facă o bancă acolo. PSD-ul nu a câştigat alegerile, iar eu şi cu Măroiu am fost păcăliţi de escrocul care vrea acum banii de la PSD”, a declarat Habitu care se întreabă dacă Floarea ar mai fi cerut banii înapoi PSD-ului, dacă partidul ar fi câştigat alegerile.

Bunuri, luate prin fraudă
În ce priveşte faptul că lui Floarea i-au fost scoase bunurile la licitaţie, Habitu susţine că acestea ar fi fost luate prin fraudă, cu banii altora, şi pentru asta se duc în acelaşi mod. “Floarea are 230 de miliarde datorii şi a păcălit o grămadă de firme”, susţine Habitu care l-a rândul său i-a făcut mai multe plângeri penale afaceristului căruia îi contestă chiar şi această titulatură. “Are peste 30 de miliarde, bani luaţi din cartierul Obreja. Acolo am să văd eu pe unde scoate cămaşa”, a subliniat Şerban, care susţine că Floarea l-ar fi trădat la DNA şi pe senatorul Voicu, cel care l-a ajutat timp de 5 ani în afaceri.
Anamaria Stoica

Pentru a vedea fragmente din scrisoarea lui Doru Şerban (zis Habitu) daţi clic pe poze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here