Gorjenii, solidari cu refugiații ucraineni

984

În judeţul Gorj au fost deschise mai multe centre pentru colectarea de ajutoare pentru refugiații ucraineni. Ele funcționează la Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Novaci şi Polovragi. De asemenea, Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu a lansat campania umanitară „Solidari cu Ucraina”. Toți cei care doresc să ajute pot duce la biblioteca colegiului prosoape, pături, pilote, perne, lenjerii de pat, căciuli, șosete (noi sau foarte puțin folosite), măști de unică folosință, dezinfectant, gel antibacterian, șervețele umede/uscate, pastă de dinți, periuțe de dinți, șampon, gel de duș, săpun, produse de igienă intimă, detergent haine, detergent vase, bureți vase, veselă de unică folosință etc.
„O lume se prăbușește din nou, Ucraina trece printr-o dramă colectivă… Empatia trebuie să ne diferențieze, nimic nu este mai presus de umanitate! Ei, acum, au nevoie de sprijinul nostru… Campania se desfășoară la CNTV și este adresată tuturor celor care simt nevoia implicării. Coordonatori: dir. prof. Cristina Goanță, prof. Elena-Laura Dițoiu, prof. Elena Negru, prof. Irina Giurgiulescu, prof. Denisa Petronela Chiliban, prof. Gabriela Modroiu, bibliotecar Cristina Iriza, reprezentant al CȘE”, spun reprezentanții CNTV.
Produsele vor fi colectate la biblioteca CNTV.

Donații și la biserică
Donații se pot face până pe data de 2 martie și la Parohia Bisericii Sf. Nicolae din municipiul Târgu-Jiu. „Puteţi dona conserve, paste, dulciuri, mezeluri vidate, apă, combustibil, haine de orice fel, pentru adulţi şi pentru copii, în stare foarte bună, pături, pilote, prosoape, produse de igienă (şerveţele umede, şampon, săpun, dezinfectant etc.), produse pentru copii: scutece, şerveţele umede pentru bebeluşi etc. Orice ajutor este binevenit! Pachetele vor ajunge la refugiaţii ucraineni de pe teritoriul ţării noastre. Gorjenii sunt solidari!”, anunță biserica.

Bloc pentru cazarea refugiaților
De asemenea, un bloc de 36 de garsoniere din Motru este pregătit pentru cazarea celor care fug din calea războiului. „Suntem pregătiţi să punem la dispoziţie un număr de 36 de garsoniere cu un număr total de aproximativ 80 de locuri (paturi), complet mobilate şi dotate corespunzător pentru mamele cu copii care, în această perioadă disperată, au ales să părăsească ţara pentru a-şi salva viaţa. Aceste locuinţe pot fi puse la dispoziţie în orice moment când situaţia o va impune. Vom informa şi autorităţile judeţene – Prefectura, Consiliul Judeţean – cu privire la acest aspect şi le stăm la dispoziţie şi cu alte lucruri cu privire la acest aspect“, au transmis reprezentanţii Primăriei Motru.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here