Gorjenii primesc cardul de sănătate prin poştă

668

Este oficial: gorjenii, la fel ca toţi românii, primesc cardul de sănătate prin poştă. La sfârşitul săptămânii trecute, la Palatul Victoria, s-a semnat  contractul între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Poşta Română, ce are ca obiect serviciile de distribuire a cardului naţional de sănătate. Cardurile vor începe să ajungă la pacienţi după data de 20 septembrie.

Cardul naţional de sănătate va fi distribuit asiguraţilor gratuit, prin poştă, iar în cazul în care titularul nu va fi găsit la domiciliu de două ori, actul va fi returnat Casei de asigurări în raza căruia se află locuinţa acestuia, iar asiguratul îl va ridica personal de acolo.
Însuşi premierul Victor Ponta a participat, vineri, la evenimentul de semnare a contractului între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Poşta Română, contract ce are ca obiect serviciile de distribuire a cardului naţional de sănătate. „După 20 septembrie, cardurile vor începe să ajungă la pacienţi”, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la semnarea contractului între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Poşta Română.

Acces rapid la serviciile medicale
Cardul asigură accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la date medicale necesare în caz de urgenţe, în condiţii de deplină siguranţă si protecţie a datelor cu caracter personal, conform legislaţiei în vigoare şi recomandărilor Uniunii Europene.
Cardurile de sănătate vor fi distribuite prin servicii poştale şi vor ajunge la domiciliul fiecărei persoane asigurate.
Acestea vor conţine tot istoricul medical al pacientului care va fi încărcat pe un cip, informaţii care vor fi oferite de către medicul de familie.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here