Gorjeni admiși la Institutul Național al Magistraturii

1245

Institutul Național al Magistraturii a făcut publice rezultatele finale de la concursul de admitere organizat între 5 iulie și 27 octombrie, pe lista celor admiși regăsindu-se și mai mulți tineri din Gorj. Viitorii magistrați au trecut prin mai multe probe, iar acum le-a fost făcută o medie a notelor primite, numărul total al candidaților fiind de 2647, în timp ce numărul locurilor scoase la concurs a fost de doar 200. Candidații au trebuit să obțină cel puțin media 7 pentru a fi declarați admiși, ultimii de pe listă având totuși note mai mici de 7, dar au fost declarați admiși chiar și în aceste condiții.
Cea mai mare notă obținută de candidații din Gorj a fost luată de o fostă absolventă a Colegiului Național “Spiru Haret”. Adina Cristiana Butariu a trecut de probele de la bacalaureat cu media 10, iar la INM a obținut nota 8,645, fiind clasată pe poziția a șaptea la nivel național. Ea a candidat pentru Tribunalul Gorj, următorul gorjean de pe lista celor admiși fiind Andrei Alexandru Stamatescu. Fost polițist de profesie, acesta a fost notat cu 8,305, el dorind să activeze ca procuror în cadrul Parchetului Județean. Pe pozițiile 34 și 40 se regăsesc Ovidiu Florin Constantinescu, notat cu 8,125, și Ion Cristian Andrei, nota lui fiind 8,078. Nu departe de acesta, cu 8,043, se află Constantin Alexandru Cârstoc Nistor. Pe pozițiile 86 și 91 au fost admise Marinela Otilia Avrămescu, notată cu 7,803, și Oana Evelina Pădureanu, nota ei fiind 7,760.
Pe lista făcută publică de INM, nu departe de cele două, pe locurile 96 și 98, se află Vlad Horațiu Bârsescu și Teodor Gruia Streinu, notele lor fiind 7,740 și, respectiv, 7,738. Ambii vor să activeze în cadrul Tribunalului, la fel ca și Larisa Petruța Dragotă, notată cu 7,513, pe poziția 138. Cu 7,353 puncte, Bogdan Ovidiu Albă s-a clasat pe poziția 164, lângă el, pe 169, aflându-se Emilia Daniela Vitejanu, cu 7,330.
INM a făcută publică și programarea candidaților declarați admiși la examinarea medicală, ce va fi făcută pe parcursul săptămânii viitoare. Cei 12 gorjeni sunt programați în zile diferite, tuturor fiindu-le recomandat să se abțină de la consumul de alimente sau băuturi în dimineața examinării.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here