Gorjeancă muşcată de insectă, salvată de salvamontişti

222

Salvamontiştii gorjeni au avut din nou un week-end încărcat. În cursul zilei de sâmbătă ei au intervenit în identificarea şi acordarea primului ajutor unei femei de 27 de ani care fusese muşcată de o insectă. Evenimentul s-a petrecut în Masivul Parâng.

O tânără în vârstă de 27 de ani a avut parte de un eveniment neplăcut, care i-a pus viaţa în pericol. Aceasta se afla în Masivul Parâng, zona Vârfului Muşetoiul, când a fost muşcată de o insectă, fapt care i-a declanşat o puternică alergie. S-a apelat numărul 112, apel în urma căruia s-au pus în mişcare mai mulţi salvamontişti şi jandarmi montani. „Prin 112 s-a sesizat o problemă în Masivul Parâng, în zona Vârfului Muşetoiul; era vorba despre o femeie muşcată de o insectă în zona tâmplei, care a făcut o alergie puternică, umflându-i-se capul şi limba şi acuzând probleme respiratorii. Întrucât datele de localizare erau destul de incerte, au plecat în căutarea femeii trei salvamontişti şi doi jandarmi montani, pe două direcţii diferite. Persoana a fost identificată, i s-a acordat primul ajutor, după care a fost transportată cu ambulanţa Salvamont, ulterior fiind preluată de o ambulanţă a Spitalului Novaci”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Tânăra a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Novaci, unde a primit îngrijiri medicale. Viaţa ei a fost salvată datorită intervenţiei prompte a echipei Salvamont Gorj. Tot în cursul acestui week-end salvamontiştii au mai avut încă două intervenţii în staţiunea Rânca.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here