Ghinion în politică, ghinion la Bac! – Fostul vice de la Scoarţa nu a promovat examenul Maturităţii

163

DeschidereGheorghe Babalîc, fostul viceprimar de la Scoarţa, detronat recent din funcţie într-o şedinţă de Consiliu Local, după ce anterior şi-a pierdut şi calitatea de membru al PNL Gorj, a fost pus, anul acesta, în faţa unui alt hop pe care nu a reuşit să îl treacă.

Este vorba despre examenul de bacalaureat, un adevărat examen al maturităţii, pe care însă Babalîc nu l-a promovat, obţinând media 5.63 la probele finalizate săptămâna trecută. Mai are însă o şansă la finalul lunii august, în a doua sesiune de bacalaureat. Cu Bac sau fără Bac, Babalîc se visează însă primar anul viitor, despre el vehiculându-se, la nivelul comunei, că va candida pentru această funcţie pe lista PDL.

An destul de dificil pentru Gheorghe Babalîc, fostul viceprimar al comunei Scoarţa. Asta deoarece numai în câteva luni, Babalîc şi-a pierdut funcţia de viceprimar al comunei Scoarţa, şi-a pierdut calitatea de membru PNL, şi-a pierdut mandatul de consilier local, evident, şi ,,solda” şi, în final, şi-a pierdut şi diploma de bacalaureat pe care, probabil, alesul local vroia să o fluture, anul viitor, prin faţa alegătorilor din comună.

A atacat schimbarea din funcţie

Babalîc încearcă însă să îşi revină pe toate planurile, asta deoarece nu a acceptat înfrângerea suferită în Consiliu Local. Babalîc a contestat astfel la Tribunalul Gorj hotărârea de Consiliu Local prin care s-a luat act de încetarea mandatului său, asta chiar pe data de 26 mai. Pe data de 8 iulie, va avea următorul termen în procesul iniţiat împotriva Consiliului Local Scoarţa, până acum în procesul pe fond mai derulându-se doar un termen. Fostul viceprimar speră astfel să revină în funcţia din care a fost detronat, chiar dacă ştie că şi alţi viceprimari schimbaţi în acelaşi mod din funcţie, nu au avut vreun câştig de cauză, în speţe similare.

,,Primar” de 5

În paralel cu procesul aflat pe rolul Tribunalului Gorj, Babalîc a încercat să ,,învingă” şi la nivel şcolastic. Acesta a absolvit astfel liceul, la seral, la Ţicleni, şi a dat Bacul, în această sesiune, la Rovinari, devenit centrul de examen. Deşi a concurat cu elevi care au mai puţin de jumătate din vârsta sa, Babalîc nu a reuşit să promoveze examenul maturităţii. Acesta a obţinut nota 5.00 la limba şi literatura română, 5.00 la matematică şi 6.90 la fizică, media celor trei note, 5.63 fiindu-i insuficientă pentru promovarea bacalaureatului. Babalîc mai are o şansă în august iar dacă o va rata şi pe aceasta va trebui să se prezinte în faţa alegătorilor fără diplomă de bacalaureat.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here