Geta Năstasie şi Geta Năstasie, ,,împuşcate” la fereastră de către vecinul Mihalache

253

Două localnice din comuna Scoarţa, satul Bobu-Mogoşani, mamă şi fiică, i-au făcut o plângere penală vecinului de casă, Mihai Mihalache, pe motiv că acesta le-ar fi făcut, în fals, dosare pentru obţinerea unui ajutor de handicap, în scopul de a încasa în numele acestora bani necuveniţi. Acuzele celor două femei la adresa vecinului, care bănuiau că ar fi şi consilier local la Scoarţa, nu se opresc aici. Cele două susţin astfel că vecinul ar fi folosit un pistol să le sperie, trăgând cu acesta la fereastra lor, dar şi că acesta s-ar fi dedat şi la alte fapte la limita legii. Deşi vorbele femeilor par rupte din realitate, acestea jură că cele spuse li s-ar fi întâmplat.

Primele suspiciuni ale Getei Năstasie, fiica de data aceasta, mama având numele similar cu al fetei sale, a apărut anul trecut, la locul de muncă. Geta Năstasie, în vârstă de 28 ani, a fost anunţată de şeful său că nu îi poate face carte de muncă deoarece ar beneficia de un ajutor de handicap, de care acesta nu ştia nimic. Tânăra a lucrat ca secretară la biroul Anticorupţie deschis de Tică Ungureanu, în zona Gârdu din Târgu-Jiu. A prestat aici doar o lună, după care patronul s-a folosit de acest motiv pentru a nu o angaja cu acte.

,,Împuşcate” de vecinul mânios
Cele două susţin că au încercat să îl întrebe şi pe vecinul lor, Mihai Mihalache, dacă s-ar fi dedat la astfel de fapte, adică fals pentru a obţine bani de pe urma lor. Dar vecinul, supărat, în loc să le dea un răspuns le-ar fi calomniat şi le-ar fi speriat în timpul nopţii. ,,A venit cu un pistol şi a tras de patru ori la fereastră. A venit noaptea, alaltăieri noaptea, să ne sperie. Dacă ne găsea în curte praf ne făcea, ne omora acolo”, susţine Geta Năstasie, mama, în vârstă de 60 de ani, cea care spune acum că i-a făcut plângere vecinului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nu dau declaraţie la Poliţie
Cele două spun că aşteaptă ca justiţia să le facă dreptate, deoarece şicanele cu vecinul sunt de o lungă perioadă de timp. Acesta ar fi încercat să le dărâme tavanul de la casă, le-ar fi omorât câinele în curtea casei şi le-ar fi înecat pisica în fântână. Femeile spun că nu au încredere în organele de poliţie locală, din Scoarţa, şi nici în procurorii de la Târgu-Jiu, deoarece vecinul ar avea pile peste tot. Din acest motiv, ele au refuzat să dea declaraţii la Poliţia Scoarţa şi aşteaptă o anchetă doar de la Bucureşti. ,,Nu o să îl lăsăm să îşi bată joc de noi. Mergem cu el peste tot, cineva tot o să ne facă dreptate”, a declarat şi Geta Năstasie, fiica.
Cele două nu au unde muncii, fiica este refuzată la angajare, iar mama, văduvă, nu se poate pensiona. Nu au ajutor social şi trăiesc din ce muncesc pe la lume prin sat.
Vecinul acuzat nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere la acuzaţiile care i se aduc de către cele două femei.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here